Vil ta Vitamin D & E bidra til å forhindre strekkmerker?

March 2

Massevis av vitamin D og E produkter i butikkhyllene lokke forbrukerne plaget av strekkmerker, røde, rosa eller hvite linjer som oppstår når huden strekker seg raskt. Selv om disse produktene ikke vil skade, finnes ingen solid dokumentasjon på at de hjelper, ifølge Mayo Clinic. Det er andre strategier, men å redusere forekomsten av disse felles linjer som ofte slår under graviditet og pubertet, ofte afflicting hofter, rumpe, mage og bryster.

Har Vitamin D & E arbeid?

Ingen definitive studier har vist at kremer, oljer og kosttilskudd som inneholder vitamin E og D, og ​​utgir seg for å forebygge strekkmerker har noen verdi, selv om bruk av produktene er ikke sannsynlig skadelig, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid bør gravide kvinner alltid sjekke med sin lege før du prøver nye kosttilskudd.

Forebygging av strekkmerker

Minimere vektøkning gjennom et sunt kosthold og mosjon er den beste måten å forebygge strekkmerker, ifølge Mayo Clinic. Selv forebygge problemet er vanskeligere for gravide kvinner, bor innenfor en sunn vektøkning rekkevidde og opprettholde en riktig kosthold kan bidra til å minimere sjansene for strekkmerker for dem, også. Hvis det oppstår strekkmerker, vil de svekkes over tid.

Behandling Eksisterende Stretch Marks

Det er behandlingstilbud for å redusere strekkmerker. Tretinoin kremer som Retin-A, kan redusere forekomsten av strekkmerker som er nye og fortsatt rosa i fargen. Folk med eldre strekkmerker kan bruke microdermabration, som fjerner hudceller og "polerer" overflaten av huden. Og laser behandlinger er også effektive i å redusere forekomsten av strekkmerker, ifølge Mayo Clinic.