Hvordan endre en HMO

March 7

Det er relativt enkelt å endre din helse vedlikehold organisasjon (HMO), men du kan det være begrensninger på når du kan gjøre det. Hvis du får helseforsikring gjennom arbeidsgiver, er det vanligvis en åpen påmelding periode en gang i året når du har lov til å bytte HMOs. Du kan også vanligvis endre HMO hvis du flytter. Følg instruksjonene i HMO leverandøren for å være sikker på at du har dekning til alle tider.

Bruksanvisning

1 Snakk med menneskelige ressurser avdelingen på din arbeidsplass om dine valg for å endre din forsikring plan. De kan hjelpe deg gjennom dine valg og gi deg noen skjemaer som du kan trenge.

2 Kontakt din nye HMO. Spør om søknadsprosessen og hvordan å få de nødvendige skjemaene. Du kan være i stand til å laste ned skjemaene fra selskapets nettside, eller du kan ha selskapet sende dem.

3 Send inn din søknad til det nye HMO. Hvis du søker om individuell forsikring, kan det hende du må sende inn underlagsdokumenter, som for eksempel bostedsbevis, ansettelsesbevis og bevis på inntekt.

4 Motta nye forsikringskort og foreta en betaling. Dette betyr at den nye forsikringen har startet. Det vil vanligvis begynne på den første i måneden.

5 Fortell din gamle HMO at du vil være i endring leverandører. Dette vil avbryte helseforsikring gjennom denne leverandøren.

Hint

  • Sjekk at legen du ønsker å besøke er en del av den nye HMO før du registrerer deg.
  • Hvis du får forsikring gjennom arbeidsgiver, trenger du ikke å kontakte forsikringsselskapene direkte --- din arbeidsgiver vil trolig ta seg av alt for deg under åpen påmelding periode, når du sender inn skjemaer som sier at du ønsker å endre HMO planer.
  • Hvis du flytter, har du to måneder til å søke om en ny HMO for å sikre at eventuelle pre-eksisterende forhold vil bli dekket under den nye planen.