Årsaker til Heel Spurs

January 24

Sporer, som også er referert til som osteophytes, kan vokse på alle ben, særlig langs skjøter eller i ryggraden. Spurs som utvikler på hælen kan være relatert til sykdommer i foten eller andre typer medisinske tilstander, og kan forårsake symptomer som smerte, stivhet og problemer med å gå, selv om noen mennesker ikke kan oppleve noen symptomer i det hele tatt.

aldring

Noen mennesker kan utvikle hælspore som følge av slitasje på bein som kommer med alderen. En person kan ha en hæl anspore i mange år og ikke er klar over det, og kan bare bli diagnostisert forresten under en X-ray eller behandling for et annet ben tilstand som osteoporose. Eldre mennesker også miste noe av fettet som pute hælen og ball, noe som kan gjøre vondt fra hæl spurs mer merkbar med økende alder.

Trening

Foten bærer en betydelig mengde kraft under trening, som noen ganger kan resultere i utvikling av hælspore. Aktiviteter som løping og hopping kan stamme leddbånd og bein av hælen og forårsake spurs. Trene uten å strekke bena og føttene kan også resultere i utvikling av hælspore.

skader

Skader i foten fra et fall eller anstrengende aktivitet kan være en årsak til hælspore. Rivning av plantarfascien eller andre sener i foten kan føre hælspore å utvikle. Muskel stammer i foten, samt skader på membranene rundt hælen bein, kan også forårsake hælspore.

artrose

Osteoartritt, som er ofte referert til som artritt, kan være en årsak til hælspore, spesielt hos eldre mennesker. Personer med artritt kan utvikle hælspore som et resultat av kroppens forsøk på å beskytte seg mot svekkelse av brusk og ben i andre deler av hælen og foten. Hælspore som er forårsaket av slitasjegikt kan gjøre turgåing og foten bevegelse enda mer smertefull og vanskelig enn å ha enten tilstand av seg selv.

personlige vaner

Visse typer personlige vaner kan være en årsak til hælspore, spesielt blant kvinner. Kvinner som bærer høyhælte sko eller sko som ikke riktig passer kan utvikle spurs på hælen. Iført sko med lite eller ingen demping i hælen området kan også fremme utviklingen av hælspore.

plantar fasciitis

Plantar fasciitis er en lidelse av foten som inkluderer betennelse og smerter i bue og hæl, og kan være en årsak til hælspore. Plantar fasciitis er vanlig hos personer med svært høye buer i foten, samt personer som har flate føtter. Hælspore kan føre på grunn av hyppige irritasjon av vevet i hælen der fascia kobles til beinet.