kiropraktikk History

October 31I forrige århundre, har kiropraktikk hevdet mange tilhengere, men også fått mange kritikere. Dette kontroversielle terapi er basert på ideen om at mange sykdommer kan herdes ved manuell justering av ryggraden. Kiropraktorer eschew medikamenter og kirurgi, i stedet fokusere på spinal forskyvninger kalt "subluxations."

Gamle greske Origins?

Kiropraktorer sitere antikkens Hellas som inspirasjon for sin praksis. Den greske legen Hippokrates understreket viktigheten av ryggraden for generelle helse. Tidlige greske og kinesiske skrifter foreslå spinal manipulasjon for å lindre ryggsmerter. Legen Herodutus foreskrevet øvelser for pasienter som lider av rygg problemer. Hvis de var for svake til å gjøre øvelsene, manipulert han ryggen til dem.

Daniel David Palmer

Den moderne praksisen med kiropraktikk ble grunnlagt av Daniel David Palmer. Tidligere en birøkter og bringebær selger, Palmer likte å lese medisinske tidsskrifter. I 1885 ble han interessert i arbeidet til Paul Caster, en magnetisk healer. Palmer studert med Caster i Ottumwa, Iowa, før du åpner sin egen Palmer Cure & Infirmary i Davenport, Iowa.

Palmer første justeringen

Palmer var fascinert av situasjonen for Harvey Lillard, en vaktmester på kontoret hans. Mannen hadde normal hørsel hele sitt liv, helt til en dag ryggen popped og plutselig han ikke kunne høre. Palmer mistenkt dukker støy og mannens døvhet må være tilkoblet. Ved å undersøke Lillard ryggrad, var han i stand til å jekke en forskjøvet vertebra tilbake til verdensrommet. Lillard høring ble umiddelbart gjenopprettet.

Først Chiropractic skole

Nyheter fikk rundt, og mennesker med ulike sykdommer oversvømmet Palmer kontor. Først kalte han sine spinal manipulasjon "hånd behandlinger." Senere, oppfant han begrepet "kiropraktikk". "Chiro" er det greske ordet for hånd, og "praksis av" betyr praksis eller drift. Han omdøpt sin etablering Palmer Skole og Infirmary of Chiropractic. Hans første studenter i 1898.

Problemer med AMA

Resten av det medisinske establishment i tvil om at kiropraktikk var en legitim behandlingsform. Ved 1920-tallet, American Medical Association var å føre krig mot chiropractic yrket. AMA sekretær Morris Fishbein beskrevet kiropraktorer som "rabiate hunder" som uvitenskapelig, usikre metoder truet sine pasienter. Ved 1960-tallet, hadde AMA komité for Quackery kokt sammen en plan for å forebygge både akkreditering for kiropraktorer og dekning av Medicare for kiropraktisk behandling. Kiropraktorer svarte med å anklage leger av hamstring fortjenesten. De hevdet at medisinske prefessionals forårsaket mange av de sykdommer de såkalte å kurere.

1976 Søksmål

I 1976, fem kiropraktorer innlevert en antitrust søksmål mot flere helsegrupper, inkludert American Medical Association. Kjent som Wilkes Case, denne og andre rettssaker lansert av kiropraktorer presset AMA til å trekke seg. AMA endret sitt etikkregler for å tillate enkelte leger å velge om du vil henvise pasienter til kiropraktorer.

Gjeldende status for yrket

Mens noen enkelte leger fortsatt tviler på effekten av kiropraktisk behandling, mange andre omfavne det. Kiropraktikk studenter kan lærling i medisinske sentre. Kiropraktikk og andre alternative behandlinger, ofte kalt "komplementær medisin," blomstre i medisinske klinikker og sykehus over hele landet.