Hvor lang tid tar det å bli gravid etter stopp p-piller?

January 17

Hvor lang tid tar det å bli gravid etter stopp p-piller?


Mange mennesker rundt om i verden er avhengige av p-piller for å forhindre en uønsket graviditet. Men når den tid kommer at et par ønsker å utvide sin familie, de vanligvis har bekymringer over virkningen at p-piller kan bringe. En av de største bekymringene er hvor lang tid det vil ta å bli gravid etter å stole på p-piller for en periode.

fakta

P-piller er en form for prevensjon som brukes hovedsakelig for å forhindre graviditet. Pillene er laget av syntetiske hormoner. Avhengig av hvilken type p-pille foreskrevet, kan det inneholde både østrogen og progesteron eller bare progesteron bare. P-piller blir også brukt til å behandle en rekke reproduktive spørsmål, inkludert tunge menstruasjon, akne og premenstruelt syndrom (ofte kjent som PMS).

Når du slutter

Når p-piller er stoppet, vil kroppen vanligvis begynne å forberede eggløsning ved å starte menstruasjon i løpet av den første uken. Hormonene som ble stadig mottatt fra pillene vil ikke lenger være til stede og kroppen trenger for å begynne å produsere disse på egen hånd. Når et regelmessig mønster av naturlige hormoner har startet i (som kan ta to til tre måneder) kroppen, bør eggløsning og menstruasjon være tilbake til et normalt mønster.

Tidsramme

Graviditet kan oppnås innen 2 uker fra å stoppe p-piller, men det anbefales at kroppen er tillatt 3 måneder å fullt vende tilbake til det normale. Ifølge Dr. Amos Grunebaum, direktør for Maternal Fetal Medicine i St. Luke's-Roosevelt Hospital Center i New York, tar det opptil et år å bli gravid etter p-piller for 85 prosent av par.

betraktninger

Hvis p-piller ble brukt til å behandle et medisinsk problem foruten å hindre graviditet, bør risiko og fordeler vurderes før du stopper pillene. Uttrykker ønske om å bli gravid med legen din er første skritt som bør tas siden de kan gi råd om alternative behandlinger for den medisinske problem.

Advarsel

Før stoppe noen p-piller, er det viktig å ta kontakt med lege. En person planlegger å bli gravid bør også ha en full fysisk og laboratoriearbeid for å sørge for at kroppen er i best tilstand mulig å gjennomføre en graviditet til full sikt.