Hvordan å miste vekt og mosjon hvis du er deaktivert

January 22

Du kan fortelle deg selv at å trene mens å være begrenset til en rullestol er litt for vanskelig. Uke etter uke, måned etter måned, sette deg din helse i fare ved å forbli immobile. Men trening avverger hjertesykdom, høyt blodtrykk, kreft og andre sykdommer. Alle - enkeltpersoner selv i rullestol - kan holde kroppen sunn med trening.

Bruksanvisning

Kartlegge utviklingen

1 Ta et bilde av deg selv før du setter i gang. En av de beste motivatorer for å opprettholde et treningsprogram er å se hvor mye fremgang du har gjort. Det er derfor det er viktig å kartlegge din fremgang ved å ta ukentlige bilder av deg selv. Du ser ikke selv endrer hverdagen i speilet. Men bildene ikke lyve. De vil være klare indikatorer på hvor mye muskel tone du har fått, og hvor mye vekt du har tapt.

2 Svømming er den beste kardiovaskulær trening for folk i rullestol, som det ikke krever bruk av bena. Likevel krever det konstant bevegelse av skuldre, armer og overkropp, alle arbeider for å heve pulsen. For optimale resultater, svømme minst 20 minutter om dagen, tre ganger per uke. Hvis du er bekymret for hvordan du vil fordype deg i vannet, ikke bekymre deg. Mange bassenger har en mekanisk heis designet for å senke funksjonshemmede i vannet. Hvis ikke, kan en medarbeider hjelpe deg.

3 Vektløfting er viktig av flere grunner. Ikke bare tone musklene for å gi kroppen en bedre fysisk utseende, det fungerer også for å fremme en sunn vekt ved å brenne fett når kroppen er i ro. Manøvrering veien rundt vektrom på et treningsstudio er vanskelig når du er i en rullestol. Det er derfor du kan finne det mer behagelig å løfte vekter hjemme. Hold en vekt i hver hånd. (Hvis du ikke har manualer, bruke hermetikk eller vannflasker.) Utvid armene bakover for å jobbe triceps, krølle dem oppover mot brystet for å jobbe biceps, og heve dem over hodet å jobbe deltoids. Gjør dette minst to ganger per uke.

Hint

  • Foruten å holde deg i god fysisk helse, trening fungerer også for å hjelpe deg å opprettholde god psykisk helse. Å ha en funksjonshemming kan hemme deg med jevne mellomrom, eller føre til at du har humørsvingninger. Men trening hjelper deg å bekjempe slike følelser ved å frigjøre endorfiner, eller godfølelse kjemikalier, inn i hjernen din.
  • Som med et treningsprogram, er det viktig å konsultere legen din før du begynner. En lege kan fortelle deg om du er frisk nok til trening, og veilede deg om hvor mye vekt du skulle miste.