Hva er et hjem rette for liktorn & Hard hud?

April 5

Hva er et hjem rette for liktorn & Hard hud?


Liktorn og hard hud er grov, tykk hud som stivner som en måte å beskytte føttene fra å gni og press. Ikke bare kan liktorn og hard hud ser dårlig, men de kan også være smertefullt å leve med. Hvis du ta en mais eller callus på et tidlig stadium, å fjerne kilden til press kan bidra til problemet forsvinner av seg selv.

Ta en Soak

Suge føttene i varmt vann og en kombinasjon av dine favoritt mykgjørende oljer (oliven, hvetekim, trinse, sesam) for å myke liktorn og hard hud. Te, Epsom salt og sitronsaft også fungere som mykgjørende midler når det legges til en bøtte med varmt vann.

Foot Rub

Påfør en generøs mengde av din favoritt oppmykning olje til tørr, verkende føtter og massasje grundig før du dekker føtter med gamle sokker eller en plastpose innpakket i et varmt håndkle. Sov med sokker over natten for best effekt, eller holde føttene innpakket i en plastpose i minst 10 minutter.

scrub Away

En av de beste måtene å jobbe bort skjemmende liktorn og hard hud er å ta en barfot spasertur på en våt sandstrand. Hvis sand ikke er tilgjengelig, suge føttene i minst 15 minutter og bruke en pimpstein eller callus fil for å fjerne det øverste laget av huden før du påfører et tykt lag med fuktighetskrem eller mykgjørende olje.

Bruk en separator

Ved hjelp av en tå separator, bomullsdott, bandasje eller gasbind for å holde de to friksjonspunkter skilt er en av de enkleste måtene å redusere størrelsen på en smertefull mais.

Se din lege

Hvis alt annet mislykkes, kan det være på tide å se din lege. Han kan anbefale medisinske behandlinger som trimming, salisylsyre pads, resept viser innlegg og muligens kirurgi hvis problemet er forårsaket av et bein deformasjon.