Personlig Hygiene og mattrygghet

April 3

Personlig Hygiene og mattrygghet


Personlig hygiene kan ha en direkte innvirkning på mattrygghet. Ifølge National Food Service Management Institute, trenger dårlig personlig hygiene må unngås, da det er en risikofaktor i Foodservice operasjoner og kan forårsake matbårne sykdommer.

unngå patogener

Eventuelle ansatte som arbeider med mat bør ikke få lov til å jobbe hvis de er syke med diaré eller kaster opp. Arbeidere som har bakterielle patogener som Shigella eller Salmonella, eller som har symptomer på hoste og nysing, bør ikke få lov til å jobbe med mat, kjøkkenutstyr eller utstyr.

Personlig hygiene

Folk som jobber med mat bør vaske hendene ofte, og holde negler trimmet. Dersom en arbeidstaker har et sår på hånden eller armen, bør han ha en bandasje over såret, og bør bruke hansker for å hindre videre forurensing av mat. De som arbeider med mat bør du fjerne alle smykker med unntak av ren banded ringer. Hår begrensninger skal bæres av de som arbeider på kjøkken eller som er på noen måte involvert i matlaging.

tasting Food

I enhver situasjon, det være seg på jobb eller hjemme, da smaker maten som blir forberedt for andre, plassere en liten del i en egen rett, og ikke bruke et redskap som har vært brukt til å smake på maten.