Kjønn Angst

December 27

Det finnes mange typer av angstlidelser og noen er forårsaket av problemer som involverer kjønn. Kjønns angst inkluderer kjønn angstlidelse, kjønnsidentitetsforstyrrelse og kjønnsrollekonflikter. Samfunn og kulturer sette visse kjønns forventninger, og når folk føler at de ikke kan møte dem, noen opplever høyt stress nivå som begynner å dominere deres livsstil.

Kjønn Angst

Kjønn angstlidelse defineres av Laurie Essig av True / Slant som "obsessive bekymring for politi grensen mellom" mannlige "og" kvinnelige "selv i små barn." Dette betyr at kjønn angstlidelse er ikke bare et problem led av enkeltpersoner, men mer av et samfunn som har overdrevet bekymringer om ting som menn iført rosa og kvinner sports kort hår. Saken ble nyheten under en bekymring over en viss kjendis kvinnelig barnet tilsynelatende krysset linjen fra "guttejente". Essig skriver at det er perverst av samfunnet til å vurdere ideen om "guttejente" som en krise. Det bør være sosialt OK for en kvinne å ha kort hår uten kjønn belastning å bli et problem. I stedet er "guttejente" ansett bevis for kjønnsidentitetsforstyrrelse.

Gender Identity Disorder

Beskrivelsen av kjønnsidentitetsforstyrrelse går utover merkelappen "guttejente". Det inkluderer tilfeller når en person sliter med sitt biologiske kjønn og deres mentale kjønn og mentalt identifiserer seg å være av det motsatte kjønn. Det er to ting som må være til stede for en diagnose: insistering på at du faktisk er det motsatte kjønn og kliniske tegn på ubehag med fødselen din sex.

Ifølge Psych Central, inkluderer eksempler på ubehag blir kvalm med dine kjønnsorganer, og et ønske om kirurgi for å fjerne eller endre kjønnsorganene. Personer med kjønnsidentitetsforstyrrelser kan også lider av depresjon, mangel på selvbilde, ensomhet og emosjonelle nød. Nedskrivninger i sosiale og yrkesmessige innstillinger er ofte til stede også.

Kjønnsrollekonflikter

Kjønnsroller er satt av faktorer, inkludert tradisjon, religion, samfunn og kultur. De fleste rollene er innpodet i individer som barn. Som individer modne, utvikler konflikt når det er en tro på at de ikke oppfyller disse rollene. Tradisjonelle maskuline roller inkluderer selvsikkerhet, selvstendighet og ambisjon, mens kvinner blir sett på som passive, avhengighet og pen. Den "Encyclopedia of Mental Disorders" forklarer at kvinner kan oppleve angst når de ikke føler seg pen nok i henhold til samfunnets normer. Dette angst kan føre til andre problemer som spiseforstyrrelser. Angst i en mannlig kan utvikle seg når han mener han ikke utføre godt seksuelt eller om han føler dårligere enn en annen. Dette stress kan føre til rusmisbruk eller avslag.

Sex Forskjeller

Verken kvinner eller menn har en høyere risiko for å utvikle et kjønnsangstlidelse. Begge er utsatt. Kjønns påkjenninger er uunngåelig, men det er mestringsstrategier som kan hjelpe. Kvinner kan søke råd, be eller vent. Menn generelt slå til fysiske utgivelser som trener eller spiller en sport. Hvis mestringsstrategier ikke fungerer og overveldende angst oppstår, kvinner blir utsatt for å utvikle depresjon og menn er mer utsatt for rusmisbruk.

Symptomer / Relief

Symptomer på angstlidelser generelt inkluderer hjertebank, tretthet, brystsmerter, hodepine, skjelving, kvalme og magesmerter. Lindring av disse symptomer kan komme fra en form for behandling, inkludert rådgivning og / eller medikamenter avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Behandlingen kan ta år så det er ingen permanent kur for en angstlidelse.