Dental radiografi Safety

September 13

Dental radiografi Safety


Et besøk til tannlegen følger en kjent rutine. X-stråler er tatt, tennene er renset og du blir oppfordret til å bruke tanntråd mer. Men dental røntgen, både tradisjonell og digital, kan utgjøre en helserisiko, ifølge Allan G. Farman i "Panoramic Radiologi."

radiografi

Dental radiografi gir tannleger med en verdifull bildeverktøy. Radiografi gjør at en tannlege til å oppdage og diagnostisere problemer med periodontal sykdom, hulrom, bentetthet og tann vedlegg til kjeven, i henhold til "Panoramic Radiologi."

Sikkerhet Bekymringer

Dental radiografi eksponerer en pasient og personen som administrerer X-ray til en liten mengde av lavdose stråling. Over tid kan stråling forårsake en kumulativ negativ effekt på kroppen, som fører til vevsskade eller kreft i skjoldbruskkjertelen, hud- eller spyttkjertler, ifølge Colgate.com.

Solutions

Dental radiografi sikkerhet fokuserer på å begrense eksponering for stråling. For pasienter har utstyr blitt raffinert å avsløre en mye mindre del av kroppen til røntgen, melder Colgate.com. For mer beskyttelse, kan pasienten bli dekket i en leder forkle for å beskytte resten av kroppen mot stråling, mens tannlegen kan forlate rommet for å unngå eksponering.