Dental radiografi og radiologi

November 6

Dental radiografi og radiologi


Dental radiografi og radiologi innebærer å bruke en stråle av energi til å trenge gjennom tennene og ta opp disse bildene på fotografisk film, i henhold til "Dental radiografi:. Prinsipper og teknikker" Dental radiografer er noen medlemmer av en tannlege kontor lag som er lisensiert / sertifisert til å utføre denne ferdigheten, slik som tannleger, tannpleiere eller tannhelsesekretærer. Fagpersoner som er involvert i dental radiografi og radiologi må beherske en rekke tekniske ferdigheter i tillegg til å forstå bakgrunnen vitenskapelig kunnskap knyttet til røntgen.

Historie

X-stråling ble oppdaget i 1895 etter en bayersk fysiker ved navn Wilhelm Conrad roentgen eksperimentert med katodestråler - strømmer av elektroner - i et vakuumrør. Han la sin kones hånd på en fotografisk plate og utsatt det til ukjente stråler i 15 minutter. Etter å ha utviklet platen, kunne han se konturene av hennes hånd ben. Roentgen kalt ukjente stråler "X-stråler." Elektroingeniør ved navn William Coolidge i 1913 skapte den første X-ray tube. Film pakker og den første dental X-ray maskin ble senere utviklet på 1920-tallet, setter scenen for utstyr som brukes i moderne tannlegekontor.

Betydning

Dental radiografi og radiologi er viktig fordi dental røntgen tillate tannleger å diagnostisere hulrom, skader og andre forhold de ellers ikke ville være i stand til å oppdage ved vanlig klinisk undersøkelse av pasientens tenner og muntlige vev. Oral forhold som dukker opp på en X-ray kan inneholde periodontal sykdom - ødeleggelsen av tannkjøtt og bein rundt tennene - samt traumer. Dental røntgen viser manglende tenner, påvirket tenner eller ekstra tenner også. I tillegg endodontists - tannleger som er opplært til å utføre rotfylling terapi - tungt stole på dental røntgen i løpet av disse prosedyrene.

Utstyr

Når du bruker dental røntgenutstyr, må dental radiografer kunne lokalisere og manipulere flere maskindeler som X-ray Håndtaket, forlengelse arm og kontrollpanel. De bruker også filmholdere for å stabil intraoralt tann film i pasientenes munn. Dental radiografer bør vite i forbindelse med ulike typer dental film. For eksempel, bør de forstå at bitewing film bidrar til å detektere hulrom, mens periapical filmen viser en hel tann og dens understøttende ben. Dental radiografer også bruke extraoral film, for eksempel panoramafilm, for å se store deler av kjevene eller skallen. Disse fagfolk i tillegg prosess X-ray film ved hjelp av ulike løsninger og montere røntgen riktig for enkel visning.

Biologi

Alle ioniserende stråling, som inkluderer røntgen, er skadelige og kan gi skader på levende vev. Bestrålte enkeltpersoner kan stå i fare for leukemi, grå stær eller kreft. Stråleskader i genetiske cellene også kan påvirke helsen til en person avkom. Av denne grunn må dental radiografer øve sikkerhet når du tar røntgen. Dette omfatter plassering av en leder forkle over en dental røntgen pasienten og ved hjelp av en beskyttende barriere mellom seg selv og et røntgenstråle for å redusere sin egen eksponering for stråling.

Utdanning / Sertifisering

Licensed tannleger og tannpleiere som regel ikke er nødvendig å innhente ytterligere sertifisering for å eksponere dental røntgen lovlig. Imidlertid må tannleger fullføre minst åtte år på skolen utover videregående skole, og tannpleiere typisk komplett toårig knytte eller fireårig bachelorutdanningene i tannhygiene, ifølge US Department of Labor Bureau of Labor Statistics. Tannhelsesekretærer vanligvis fullføre ett års diplom eller toårig knytte studieprogrammene i dental bistå, og noen stater krever dem til å være spesielt sertifisert for å ta røntgen.