Hvordan å behandle kolitt Med smertestillende midler

July 23

Hvordan å behandle kolitt Med smertestillende midler


Kolitt er en generell betegnelse for betennelse i tykktarmen (tykktarmen). Det er mange sykdomsprosesser som forårsaker ulike typer kolitt (ulcerøs, Crohns, iskemiske og kollagen). Uavhengig av type eller årsak, smertestillende midler er en del av medisinen regime.

Bruksanvisning

Velg smertestillende for å behandle kolitt

1 Få et mål av lettelse når behandlingen har anti-inflammatorisk narkotika. Mens anti-inflammatorisk narkotika ikke er foreskrevet som smertestillende midler for kolitt, reduksjon i inflammasjon resultater i å redusere mengden av smerte under en flareup.

2 Bruk steroider for å redusere betennelse, noe som reduserer mengden av smerte under en episode av kolitt. Steroider er for kortsiktig bruk som smertekontroll for kolitt.

3 Ta paracetamol (Tylenol) til å behandle kolitt med mild smerte.

4 Finn Antidiarrheal medikamenter som en del av regimet av smertestillende midler for å behandle en episode av kolitt. Diaré irriterer kolon som fører til økt smerte. Kontrollere diaré reduserer en kilde til smerte.

5 Bruk avføringsmidler for å redusere obstiperende effekten av hovne tarmen. Ettersom ulcerøs kolitt utvikler seg, hevelse i tarmen gjør det vanskelig å ha en normal avføring. Av en avføringsmiddel er nødvendig for smertelindring.

6 Vurdere en cordicosteroid klyster for å bidra til å redusere hevelse og kløe fra ulcerøs kolitt og proktitt. Reduksjon av svelling i tarmen er nødvendig for å oppnå en grad av smertekontroll for kolitt.

7 Delta i en klinisk studie ved Mayo Clinic for ulcerøs kolitt (se Ressurser nedenfor). Forskning fortsetter for smertestillende midler og behandling for kolitt.

8 behandle den underliggende årsaken til kolitt sammen med smertestillende midler. Hvis et antibiotikum har irritert slimhinnen i tarmen forårsaker en flareup av kolitt, be legen om å endre antibiotika.

9 Tenk kirurgi for å fjerne tykktarmen som en siste utvei i smertekontroll for ulcerøs kolitt. Dette er en radikal tiltak som krever enten et ostomiutstyr eller en fremgangsmåte for å koble tynntarmen og anus.

Hint

  • Kombiner smertestillende med en sunn livsstil som inkluderer rikelig med hvile og moderat trening.
  • Du har høyere risiko for å utvikle ulcerøs kolitt hvis det er en familie historie av sykdommen eller hvis du er av jødisk herkomst.
  • Finn en støttegruppe i ditt lokale område gjennom Crohns og kolitt Foundation of America hjemmeside (se Ressurser nedenfor).
  • Unngå bruk av nonsteriodal antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og naproxen. Disse smertestillende midler inkluderer merkenavn som Advil, Motrin og Aleve. NSAIDs har potensial for å gjøre kolitt symptomene verre.