Hva er de viktigste funksjonene i en flom?

July 26

Hva er de viktigste funksjonene i en flom?


Flooding er en av de vanligste naturkatastrofer i USA, forekommer i nesten hver stat i USA. En flom er vanligvis forbigående, og innebærer neddykking av to eller flere mål jord som er normalt tørr. Flom oppstå for en rekke årsaker, blant annet store mengder regn, rask tining av is, is syltetøy og vann over sine bredder. Flom, uavhengig av årsak, kan ha en ødeleggende effekt på mennesker og miljø.

Bølgen

Flodbølgen er navnet gitt til vekst og fall av vannstand. Det høyeste punkt av flodbølgen når den passerer et bestemt sted er referert til som dens topp. Toppen av vannet beveger seg nedstrøms gjennom strømningen av vannet. Utgangspunktet toppen beveger seg ganske raskt; imidlertid, som volumet av vann øker nedstrøms, bremser den kam som forlenger varigheten av flom.

Typer av Flom

Det er tre hovedtyper av flom inkludert elve flom, flash flom og is syltetøy / rusk flom. Elve flom refererer vanligvis til flom forårsaket av vann som overstiger volumet som kan holdes i kroppen av vann banker, smitte over bredden på tilstøtende land. Flash flom kan oppstå hvor som helst det er regn. Dette skyldes en høy hastighet av vann pooling opp i bekker og på veiene. Flash flom skjer raskt, men forsvinner ganske fort også .. Ice syltetøy eller rusk flom er forårsaket av jamming av is eller rusk på en naturlig eller menneskeskapte hindringer som igjen begrenser flyten av vann. For eksempel kan det kjøre seg fast ved munningen av en innsjø, en sving i en elv eller en bro.

Skade på eiendom

En av de viktigste funksjonene i en flom er dens evne til å ødelegge mye av hva som ligger i vannet bane. Flooding negativ innvirkning dreneringssystemer som kan forårsake rå kloakk forurense vassdrag. Homes, ut bygninger, bedrifter, kjøretøy og andre personlige eiendom elementer kan bli skadet av flomvannet. Flooding kan forurense vann med giftige kjemikalier, avfall og døde dyr. Flom også skade kysten, undergraver kystlinjer og vaske opp rusk. Overland flom skader avlinger, negativt påvirker økonomien og matforsyning.

Tap av liv

Flooding står for omtrent en tredjedel av dødsfall i USA knyttet til været. Flash-flom er spesielt farlig både for mennesker og dyr. Vann under en styrtflom kan flyte raskt og rasende, ofte uten forvarsel. Omtrent 75 prosent av dødsfall oppstå etter mørkt der det er vanskelig for folk å måle vannhindre. Dyr kan bli strandet hjemme på grunn av flomvannet som stiger når eierne er borte fra hjemmet. Husdyr kan også bli negativt påvirket av flomvannet, som dyr kan miste livet og kontrakts sykdommer på grunn av forurenset vann forsyninger.