Pediatric Robotic kirurgi

September 21

I de siste 10 årene, har robot Barnekirurgisk bli en levedyktig prosedyre for enkelte tiltak, med mindre smerte og raskere utvinning tid. I vurderingen av denne banen, er det nødvendig med en overfladisk forståelse av prosedyre, applikasjoner, fordeler og resultater.

Prosedyre

Under robot kirurgi, er et kamera og små robot instrumenter føres inn i pasientens kropp gjennom små snitt. En kirurg styrer kamera og instrumenter fra en nattbordkonsoll. Mens roboten forbedrer presisjonen, beholder kirurgen full kontroll over robotens ytelse

applikasjoner

Roboter brukes for forskjellige vanlige og kompliserte pediatriske kirurgiske prosedyrer, og bruken av disse avhenger hovedsakelig av tilgang til institusjoner og evne. Vanlige bruksområder er brokk og fistel reparasjon, cyste excision, appendektomi og kolecystektomi. På den mer komplekse enden av spekteret er hjerte- og hjerne prosedyrer.

Fordeler og resultater

Bruken av robot prosedyrer åpner for mindre snitt, mindre smerte og kortere utvinning ganger. Men studier har ikke vist større kliniske resultater fra robotikk, forlater tradisjonelle og robotkirurgi både som levedyktige alternativer for pediatriske behandlinger.