Er Vicks VapoRub vanedannende?

March 24

Er Vicks VapoRub vanedannende?


En stift for mange kalde lider siden tidlig på 1900-tallet, er Vicks VapoRub fortsatt et populært valg for å lindre hoste eller tett hode. Longevity ikke like full sikkerhet, imidlertid, og Vicks VapoRub er ikke uten sine advarsler og grenser.

ingredienser

Regelmessig Vicks VapoRub inneholder følgende aktive ingredienser: kamfer - 4,8 prosent; eucalyptus olje - 1,2 prosent; mentol - 2,6 prosent. Inaktive ingredienser inkluderer cedarleaf olje, muskat olje, spesielt petrolatum, tymol og terpentin olje.

Bruker

Vicks VapoRub har lenge vært spioneringen som "en aktuell medisin som lindrer hosten." Selskapet dirigerer brukeren til «[r] UB et tykt lag på brystet og halsen eller gni på sår, verkende muskler."

Andre anekdotiske bruksområder inkluderer gni på føttene for å hjelpe med hoste eller gni på tåneglene for å bekjempe sopp, men ingen av disse bruker er støttet av vitenskapelig forskning eller Procter and Gamble, selskapet som eier Vicks. Tymol, en av de inaktive ingrediensene i Vicks VapoRub, ikke inneholder egenskaper for å bekjempe sopp, men det har ikke vært vitenskapelig bevist at Vicks VapoRub vil gjøre det samme.

advarsler

I januar 2009, "Scientific American" advarte om bruk av Vicks VapoRub for barn 2 og under. Denne advarselen er også på Vicks VapoRub etiketten.

Mens det er ingen vitenskapelige bevis på at Vicks VapoRub er vanedannende, spesielt når det brukes som anvist, "Organic fakta" rapporterer at kamfer, en av Vicks Vaporub aktive ingredienser, "har narkotiske virkninger som det midlertidig desensitizes nerver og slapper hjernen. Det kan også gjøre hjernen mister kontrollen over lemmer hvis tatt i overkant. lukten av kamfer olje er også vanedannende. Folk har blitt sett å utvikle sterke avhengighet av lukter kamfer olje eller spiser den. "

I en januar 2010 intervju med NPR, Jonathan Foulds, direktør for tobakksavhengighet Program ved University of Dentistry og Medicine i New Jersey School of Public Health, kommenterte hvor mentol, en annen aktiv ingrediens i Vicks VapoRub, har vist seg å gjøre røykeslutt vanskeligere og avhengighet til sigaretter tilsynelatende enklere enn med ikke-mentholated sigaretter, men det er ingen forskning som kobler mentol til en avhengighet til Vick VapoRub.

Når den brukes som anvist og ikke svelges eller plasseres i eller rundt neseborene, er det ingen vitenskapelige bevis for at Vicks VapoRub er vanedannende.