Hvordan å behandle tørr munn forårsaket av medisiner

June 9

Munntørrhet er en tilstand som oppstår når kroppen ikke produserer nok spytt. Spytt er nødvendig for å riktig skylle munnen og hjelpe til med fordøyelsen. Det hjelper også med å bekjempe infeksjoner og bakterier. Munntørrhet er en bivirkning av mange medisiner. Heldigvis finnes det en rekke måter for å behandle tørr munn.

Bruksanvisning

behandlinger

1 Hvis munntørrhet er et resultat av et medikament du har tatt, er første skritt å ta kontakt med lege. Hun kan foreskrive en annen medisinering eller bare justere dosen. Hun kan også gi en spesiell skylling eller en separat medisiner som produserer spytt.

2 Drikk rikelig med vann. Brus eller saft med mye sukker kan forverre problemet; vann er det eneste som vil hjelpe skylle munnen ut og etterfylle væske. Mengden vann å drikke varierer avhengig av klimaet du bor i, ditt aktivitetsnivå, og din nåværende vekt. En metode er å dele vekten din i to; at antallet vil være hvor mange unser du bør drikke hver dag. Sørg for å drikke hele måltider for å hjelpe til med fordøyelsen.

3 Chew sukkerfri tyggegummi eller suge på sukker gratis godteri. Dette vil bidra til å stimulere produksjonen av spytt.

4 Bruk en luftfukter i rommet for å legge fuktighet til luften. Dette vil hjelpe særlig om natten mens du sover. Har også et glass vann ved siden av sengen bør du våkner opp midt på natten tørste.

Hint

  • Pass på at du tar godt vare på tennene dine. Spytt bidrar til å bekjempe infeksjoner og bakterier. I sitt fravær, vil tennene dine trenger litt ekstra omsorg. Børst to ganger om dagen med fluortannkrem. Floss etter børsting, og gå til tannlegen minst en gang hvert halvår.
  • Hold deg unna alkohol og tobakk eller mat som er krydret, salt eller svært sure som de kan irritere din munn.