Rullestol Fakta

June 3

Rullestol Fakta


Å få en rullestol er en stor investering. Hver detalj må tenkes grundig igjennom, fra kostnadene til å bestemme hvilke funksjoner som er nødvendig, å sørge for at rullestolen er en god passform og er behagelig for brukeren. Med en økning i den eldre befolkningen i Amerika, er tilpasset bruk stadig mer utbredt.

grunn~~POS=TRUNC typer

De to hovedtypene er manuelle og strøm, eller motorisert, rullestoler. Manuelle rullestoler er betydelig lettere og blir flyttet av enten brukeren skyve hjulene med hendene eller ved hjelp av noen andre presser bakfra. Disse rullestoler kan brettes opp eller har en seterygg som kan foldes forover og hjul som kan tas av for enkel bryte ned og transport i et kjøretøy. Elektriske rullestoler er for folk med mindre mobilitet. De beveger seg enten av en joystick-lignende system eller ved å blåse inn et sugerør. Motoriserte rullestoler er drevet av et batteri som må lades hver dagene.

varianter

Det finnes hundrevis av forskjellige typer rullestoler. Noen har seter som stiger opp, lene tilbake eller til og med vippe oppover for å plassere brukeren i en stående posisjon. Det er også rullestoler som brukes for spesielle anledninger som strand rullestoler, rullestol spesialdesignet for visse idretter og dusj rullestoler.

Komme One

For å få en strøm eller manuell rullestol, må en skriftlig resept fra en lege gis til forsikringsselskapet eller Medicare. For en manuell rullestol, må legen sier at den tiltenkte brukernes behov stolen for bruk både i og utenfor hjemmet. For kraft stoler, må legen sier at den tiltenkte brukeren ikke har nok overkroppen styrke til å bruke en manuell rullestol og trenger en rullestol for hverdagen. Denne prosessen beveger seg ikke raskt. Det kan ta uker (eller måneder) før rullestolen er levert til kunden. I de fleste tilfeller vil Medicare eller en persons helse forsikring betale enten alle eller 50 prosent til 80 prosent av kostnadene for rullestolen.

For barn

De fleste funksjonshemmede små barn bruke en manuell rullestol til det antas at de kan ansvarlig håndtere en elektrisk rullestol. De fleste forsikringsselskaper vil ikke gi en ny rullestol før minst fem år er gått siden den siste ble kjøpt. På grunn av dette, er det viktig å velge en rullestol som kan justeres for å passe til barn og tenåringer som de fortsetter å vokse.

Koste

Ifølge AbleData.com, kan en manuell rullestol koste fra $ 500 til i overkant av $ 5000, med en gjennomsnittlig kostnad på ca $ 2000 til $ 3000. Ifølge TheWheelChairSite.com, kostnaden for en motorisert rullestol vanligvis går fra $ 1600 til $ 7500, selv om prisen kan være betydelig høyere med hver spesialtjeneste som er lagt til. Det er mange forskjellige stiler av stoler som kommer i forskjellige farger og design for å legge til en personlig touch.

Historie

Ifølge KidsHealth.org foreligger bevis for at de gamle egypterne var de første til å bruke rullestol presset for hånd. Fra 1933 til 1945, USAs president Franklin Delano Roosevelt brukte en rullestol i hverdagen. Roosevelt hadde polio og kunne ikke gå på egen hånd; Men han var likevel en svært effektiv president. Han hjulpet USA gjenopprette fra de forferdelige virkningene av den store depresjonen.