Thyroid Diease & angstlidelse

January 7

Selv om de fleste mennesker viser fysiske symptomer fra en ubalanse i skjoldbrusk hormoner, ca 2-12 prosent av pasienter med skjoldbrusk sykdom opplever psykiske symptomer første, ifølge Dr. Richard CW Hall ved University of Florida. Angstlidelse er en av de mange mulige psykologiske symptomer på skjoldbrusk sykdom.

årsaker

Thyreoideahormoner spiller en viktig rolle i produksjonen av proteiner i kroppen som er nødvendig for riktig dannelse av celler og kjemikalier. Når kroppen produserer for mye eller for lite thyroid hormon, kan den normale mengden av kjemikalier i hjernen kommer i ubalanse, noe som fører til symptomer på angst lidelse.

typer

Hos pasienter med hypotyreose, angst tar vanligvis form av generalisert angstlidelse, mens hypertyreose er mer sannsynlig å forårsake panikk angst, ifølge Richard CW Hall, MD

symptomer

Generalisert angstlidelse symptomer inkluderer konstant bekymring, rastløshet, tretthet, konsentrasjonsvansker, irritabilitet og muskelspenninger eller smerter. Panikklidelse vanligvis føre til plutselige, intense og irrasjonell frykt som ikke er knyttet til noen umiddelbar årsak.

Behandling

En viktig del av behandling av angstlidelser hos pasienter med skjoldbrusk sykdom er tilbake thyreoideahormoner til normale nivåer med reseptbelagte medisiner. Selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI) kan hjelpe deg å håndtere din angst lidelse.

betraktninger

Resultatene av en Massachusetts General Hospital og Harvard Medical School studie i 2002 tyder på at leger bør sjekke for skjoldbrusk lidelser før en diagnose av primær angst eller panikk lidelser. Dette gjelder spesielt hvis du har symptomer på hypertyreose som vekttap og rask hjerterytme eller hypotyreose som tretthet og vektøkning.