USDA matbehov

June 6

USDA matbehov


USDA mat pyramide har blitt et kulturelt ikon i amerikansk ernæring. The USDA først utgitt kostholdsanbefalinger i 1894, og det har jevnlig oppdatert dem gjennom flere tiår, som fremskritt i ernæringsvitenskap eller økninger i ulike helsetilstander har ført til bedre forståelse av de ernæringsmessige behovene til den menneskelige kroppen. Den nåværende pyramiden har seks kategorier av mat, med konkrete anbefalinger for å inkludere alle i et sunt kosthold.

korn

Med det nye slagordet "Gjør halve korn Hele" USDA har adressert en av de mest presserende helseproblemer overfor amerikanerne: spredning av enkle karbohydrater. Hele korn gir fiber, vitaminer og mineraler i kostholdet, og er avgjørende for god helse. USDA anbefaler minimum 3 oz. av hele korn daglig, gjøre opp 60-65 prosent av din totale kalorier.

grønnsaker

Når kombinert med frukt som en enkelt del av pyramiden, grønnsaker har nå en del av sine egne, og er videre inndelt i grønne bladgrønnsaker, oransje grønnsaker, bønner og belgfrukter, stivelse og andre grønnsaker. En kombinasjon av disse typer grønnsaker, til sammen 2 1/2 per dag, er anbefalt.

frukt

USDA anbefaler 2 kopper frukt om dagen fra en rekke frukt valg. Ferske eller frosne frukter er anbefalt over juice, som juice mangler fiber av hele frukten og er høyere i sukker innhold.

Melk og melke

The USDA bygger sin meieri mat anbefalinger om alder og kjønn. Svært små barn trenger 2 kopper om dagen, mens voksne og barn over en alder av ni trenger 3 kopper om dagen. USDA anbefaler lav-fett eller fett-fri valg i denne maten kategorien, som inkluderer melk, ost, yoghurt og iskrem.

Kjøtt og bønner

Kjøttet og bønner gruppen inkluderer alle kjøtt, fjærkre og fisk, samt egg, nøtter og frø. Magert kjøtt er anbefalt. Tørre bønner og erter er inkludert i både kjøtt og bønner gruppen og vegetabilske gruppen. Anbefalingene for kjøtt og bønner gruppen er basert på alder, kjønn og aktivitetsnivå. For en person som blir moderat trening, anbefalingene varierer fra 2 til 6 oz. daglig.

Oljer og fett

Denne maten gruppen omfatter både animalsk og vegetabilsk fett. USDA anbefaler fisk, mutter og vegetabilske oljer fremfor fast fett som smør, smult og fett. Den anbefaler videre at ikke mer enn 20 til 35 prosent av det daglige kaloriene kommer fra fett og oljer.