Glukose Flytende Informasjon

February 9

Glukose Flytende Informasjon


Glukose væske, vanligvis kjent som "flytende glukose" eller "glukosesirup," er et karbohydrat mye brukt av nærings- og nytelsesmiddelindustrien som et søtningsmiddel. Druesukker er en form for glukosesirup som brukes som søtningsmiddel, men flytende glukose er også viktig for den rollen den spiller i å skape høy-fruktose mais sirup.

sammensetning

Karbohydrater i matvarer er ansvarlig for det meste av kaloriene i kostholdet vårt. Glukose er en type karbohydrat som kalles et monosakkarid eller enkelt ( «mono») sukker. Monosakkarider kan knyttes sammen til disakkarider eller doble ( "di-") sukker. Den vanlige tabellen sukker du strø på frokostblanding eller røre i kaffen er et disakkarid, sukrose, som består av glukose og fruktose.

Selv om karbohydrater oppstå i mat naturlig, kan de også legges til mat og drikke av industrien for å blidgjøre produkter som hermetisert brus. Den glukosesirup som brukes for dette formål kommer fra maisstivelse.

Prosess

Den glukosesirup som brukes som et søtningsmiddel kommer fra stivelse i mais. Stivelse er et polysakkarid hvor mange ( "poly") monosakkarider er koblet sammen i en kjede. En kjemisk reaksjon som kalles "hydrolyse" bruker vann ( "hydro") for å bryte ned maisstivelse til glukose. Søtstoffer laget av maisstivelse kalles mais sirup.

typer

Det finnes to typer mais sirup brukes av næringsmiddelindustrien som søtningsmidler, glukose sirup og høy-fruktose mais sirup. Den glukosesirup druesukker brukes ofte som som søtningsmiddel, men glukose er også viktig for næringsmiddelindustrien fordi den brukes til å lage høy-fruktose mais sirup. Fruktose, som glukose, er et monosakkarid. For å gjøre høy-fruktose mais sirup, glukose omdannes til fruktose og glukose og fruktose blir deretter blandet sammen.

Betydning

Fordi fruktose er sweetest enkelt sukker, kan mengden av fruktose i et søtningsmiddel bestemmer søthet. Selskaper som produserer mais sirup måle sin sødme mot sødme av sukrose (vanlig sukker), som husker, er en blanding av glukose og fruktose. Til tross for slagordet "high-fructose," mais sirup noen ganger faktisk bruker mindre fruktose enn det som er funnet i sukrose, selv om de kan også bruke mer.

Kritikk

Mye av kritikken har vært rettet mot bruk av høy-fruktose mais sirup av nærings- og nytelsesmiddelindustrien på grunn av studier knytter høyt forbruk av søtet drikke til fedme. Men ifølge Michelle Koroza i en 1 mai 2005 artikkel i Food Product Design by Elaine Knehr, hvilke typer høy-fruktose mais sirup som er mest brukt har fruktose nivå på 42 eller 55 prosent. Koroza, en mat vitenskapsmann for selskapet Tate & Lyle, Decatur, Ill., Som produserer mais sweeteners, forklarer at i forhold til sukker, en maissirup med en 55 prosent fruktose nivå har 99 prosent sødme. Med andre ord, det har nesten den samme søthet som sukker.

Relevans

Selvfølgelig, hvis høy-fruktose mais sirup er ikke verre for helsen enn vanlig sukker, som ikke gjør det bedre. Noen ganger, skjønt, alt som er ønsket er et snev av sødme, sammen med andre kvaliteter som gjør maten attraktive. Druesukker, som har 67 prosent av søtsmaken til sukker, gir pølser sine brune fargen og søte smaken.