Matvarer beriket med plantesteroler eller stanoler

May 22

Matvarer beriket med plantesteroler eller stanoler


Plantesteroler er naturlig forekommende planteceller som bidrar til å stoppe opptaket av dårlig kolesterol i kroppen. Men det er ofte vanskelig å innta en sunn dose av plantesteroler fra noen av de matvarer som vi vanligvis spiser. Forskere antyder at for å redusere skadelige kolesterolnivået bør du spise ett til to gram plantesteroler på daglig basis. Men ifølge MedTV hjemmeside, de fleste i vestlige land spiser mindre enn 500 mg per dag, så noen produsenter har begynt å befeste ulike matvarer med plantesterol / stanol kosttilskudd.

Pålegg og salat Dressing

Produsenter befeste matvarer som margarin, pålegg og salatdressinger som en måte å få mer gunstige steroler i høy-kolesterol dietter. Ved å ansette nye og unike prosesser, kan forskerne fjerne anleggsdeler fra vegetabilske oljer og endre sminke for å befeste disse matvarene. For eksempel, i henhold til Cleveland Clinic, inneholder Promise Activ spredning 1 gram plantesterol / stanol per 1 ss. servering.

Brød og Korn

Hele korn er en stor kilde til fiber, men de inneholder også plantesteroler. Brun ris, kli, hvetekim og ris og havrekli er noen av de vanligste korn som er naturlig rik på plantesteroler. Men noen brød og korn også beriket med steroler / stanoler til videre legge til dietter som krever lavere kolesterolnivå. For eksempel Oroweat Whole Grain og Oat brød inneholder ca 0,8 gram plantesteroler / stanoler i en tre-slice servering.

drikkevarer

Drinker som ris og soyamelk, samt appelsinjuice, blir nå også forsterket med plantesteroler / stanoler og er tilgjengelig i USA. Silk Heart Health Vanilla Soyamelk inneholder ca 0,65 gram i en porsjon.

For Sweet Tooth

Noen dessertprodukter som VitaMuffin VitaTops Pomegranate og VitaBrownie Mørk sjokolade er beriket med ca 0,4 gram steroler / stanols per porsjon.