Hvordan skille mellom angst og depresjon

March 6

Hvordan skille mellom angst og depresjon


Angst og depresjon er to av de vanligste av de psykiske lidelser som er klassifisert som nevroser. Millioner av mennesker over hele verden er berørt med disse ofte vanskelige forhold hvert år. Mens angst og depresjon ofte går hånd i hånd, de er ikke det samme. Det er viktig å være i stand til å skille mellom de to.

Bruksanvisning

Skille mellom angst og depresjon

1 Bli godt bevandret i psykologi. Dette vil hjelpe deg å forstå begge forholdene bedre. En av de første tingene du vil lære er at mennesker med depresjon er generelt "ned" i sine stemninger, mens angst lider er «avviklet».

2 Vær oppmerksom på symptomene kommer og går av symptomer. I depresjon, symptomene er vanligvis verre om morgenen. I angst, symptomer har en tendens til å nå sin topp på kveldene. Selvfølgelig, det finnes alltid unntak fra disse reglene.

3 Probe for eventuelle underliggende følelsesmessige årsaker. Selv om mange tilfeller av angst og depresjon er klinisk i naturen, noen er forårsaket utelukkende av følelser løpe amok. I depresjon, disse er vanligvis følelser av intens tristhet, sorg eller lav selvfølelse. I angst, følelsene er vanligvis de av bekymring og usikkerhet.

4 Se en persons kroppsspråk. For noen med depresjon, en sammensunket holdning, nedslått blikk og lukket-off holdning (foldet armer eller bena i kryss) er typiske fysiske uttrykk for tilstanden. I angst, en manglende evne sitte stille, upålitelig øyne og generell skjelving er vanlig.

5 Monitor søvnmønster. Noen som ønsker å bo i seng og sove hele tiden kan være lider av depresjon. På den annen side kan en person som har store vanskeligheter med å sovne på grunn av racing tanker være lider av angst.

Hint

  • Det er veldig vanlig for folk med angst å også ha depresjon. Den depresjon utvikler som reaksjon på angst. Angst pasienter føler harme over måten deres symptomer begrense dem, og kan fortvile av stadig følelsen "normal" igjen. Hvis venstre ukontrollert, kan dette bringe på symptomer på depresjon.
  • Den beste måten å skille mellom angst og depresjon er å besøke en kvalifisert psykiater eller psykolog og få en profesjonell vurdering.
  • Koffein kan forverre symptomer på angst. Holde koffein inntaket til et minimum er tilrådelig for angstpasienter, men i enkelte tilfeller et beløp i det hele tatt er for mye.
  • Alkohol og beroligende midler kan forverre symptomer på depresjon. Det er best å unngå disse tingene hvis mulig hvis du lider av denne tilstanden. Bland aldri alkohol og beroligende midler!