Hvordan bli gravid med HPV

July 11

Hvordan bli gravid med HPV


Human papillomavirus, eller HPV, er viruset som forårsaker genital warts og er knyttet til livmorhalskreft. Hvis du har nylig blitt diagnostisert med HPV eller har hatt eller blitt behandlet for genital warts i det siste, kan du være bekymret for sjansene for å bli gravid, bærer en baby til termin eller overføring av smitte til barnet. Overføring av smitte til partneren din er en annen bekymring mange kvinner har. Selv om det finnes noen graviditet og fruktbarhetsproblemer assosiert med HPV, i de fleste tilfeller er det liten grunn til bekymring.

Bruksanvisning

1 Gå til legen for årlige celleprøver og bekken eksamener så snart du er seksuelt aktiv, selv om du ikke planlegger graviditet i nær fremtid.

2 Få en tilstand overvåkes regelmessig (vanligvis hvert halvår) hvis en Pap viser HPV, eller hvis du har genital warts. Legen din vil ønske å vite om HPV-infeksjon utvikler seg, og om det er noen forstadier celler tilstede.

3 Har noen kjønnsvorter eller forstadier celler behandlet som anbefalt av legen din. I noen tilfeller, unormale celler eller vorter forsvinner av seg selv. I andre, vil du trenger å ha dem frosset av (kryoterapi), fjernes kirurgisk eller behandles med aktuelle medisiner.

4 Har vorter fjernes før du planlegger å bli gravid, så du kan spre smitte til din partner gjennom ubeskyttet sex. Har partneren din kontrolleres og behandles også.

5 Hvis du planlegger å bli gravid, informere legen din om at du har blitt behandlet for HPV. I sjeldne tilfeller, behandling for kjønnsvorter påvirker fruktbarhet ved å skade livmorhalsen og redusere slimproduksjon, noe som gjør det vanskeligere for sædcellene å nå egget.

6 Hvis du allerede er gravid, legen din du har blitt behandlet for HPV. Av og kirurgisk fjerning av vorter eller forstadier celler svekker livmorhalsen, noe som gjør abort mer sannsynlig. Legen vil vurdere din tilstand tett som svangerskapet utvikler seg.

7 Ikke bekymre deg for mye om du har kjønnsvorter og er gravid. Det er liten risiko for deg eller barnet. Noen ganger svangerskapet kan føre til unormale celler til å utvikle raskere, men dette forsvinner vanligvis av seg selv etter at barnet er født.

8 Har legen din overvåke tilstanden nøye hvis du har genital warts mens gravid. I sjeldne tilfeller kan genital warts blokkere livmorhalsen, noe som gjør vaginal fødsel umulig. I svært sjeldne tilfeller kan HPV forårsake en farlig halsinfeksjon i baby.