Hvordan bruke kinesiske Wild Yams

April 12

Hvordan bruke kinesiske Wild Yams


Kinesisk Wild Yam, også kjent som Dioscorea opposita, er en vanlig urt funnet vokser gjennom Asia og Stillehavet. I tradisjonell kinesisk medisin, er wild yams brukes som helse tonics for kronisk sykdom, tretthet, sløse tilstander og diabetes. I en studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Fitoterapie i 2007, Xiaoping Gao og kolleger oppdaget kinesisk Wild Yams reverseres insulinresistens hos dyr.

Bruksanvisning

1 Kjøp fersk kinesisk Wild Yams fra en lokal kinesisk eller japansk kjøpmann. Yams som du leter etter vises hvit som kritt og selges som hele, lange knoller. På grunn av det høye stivelsesinnhold og mild smak, kinesiske Wild Yams ofte brukes på samme måte som poteter for supper, rør frites og i wok.

2 Plasser hele yams i en stor bolle og dekk dem med vann. Neste tilsett 2 ts. eddik, ris eddik hvis tilgjengelig, og legge den til vannet og yams. Dette eddik-vann-oppløsning vil bidra til å nøytralisere oksalat krystaller som er til stede i de yam skall. Etter fem minutter, drenere vann og eddik ut og gi yams en skyll med litt rent vann.

3 Hakk opp den kinesiske Wild Yams. Avhengig av hvordan du har tenkt å koke yams, kan de kuttes i lange skiver, skåret i tynne tverrsnitt eller terninger opp fint. Selv om de er foreskrevet som en tradisjonell kinesisk medisin, naturmedisinere anbefaler likevel forbruker vill yams i kosten på samme måte som du ville en grønnsak. En måte å forberede yams, slik at du får så mye av deres ernæringsmessige og medisinske egenskaper som mulig, er å gjøre dem til en suppe.

4 Ta ca 1 liter vann til kokepunktet. Reduser temperaturen til middels varme slik at vannet til å koke og tilsett fersk kutt yams. Disse yams er ganske lik poteter, så la dem småkoke i 30 minutter før du tar fra elementet. Test yams med en gaffel eller kniv ofte for å se hvor fort de er matlaging. Når du er ferdig kan du enten blande blandingen til en jevn suppe, eller la grønnsakene i biter og tilsett nudler.

5 Konsumere denne yam suppe hver dag. Tatt daglig gjør en nyttig medisinsk tonic å gjenopprette vigor, energi og styrke.

Hint

  • Chinese Wild Yam kan også kjøpes fra en tradisjonell kinesisk herbalist som et pulver eller en tørket ekstrakt.
  • Chinese Wild Yam forårsaker økt vannlating.
  • Brukes med forsiktighet hvis du tar foreskrevet antidiabetika.