Hva er forskjellene mellom Oat & Wheat Straw?

February 9

Havre og hvete halm er korn. Siden de er rike kilder til protein, karbohydrater og løselig fiber, har menneskene dyrket dem i tusenvis av år. Du er sannsynligvis mest kjent med disse korn som stift mat til frokost, siden de kan bli funnet i mange tørre korn eller som "instant" hot korn. Men mens både korn har mange felles bruksområder, visse forskjeller mellom havre og hvete halm sett dem en verden fra hverandre.

Forskjeller i Vanlige bruksområder

Havre og hvete halm er botanisk klassifisert som gress, siden de begge tilhører den monocot familien av planter. I tillegg er både havre halm og hvete halm brukes som sengetøy for husdyr. Men ifølge Beth Israel Deaconess Medical Center, et universitetssykehus ved Harvard Medical School, havre halm er også brukt som en urtemedisin tas som en alkohol skjær eller utarbeidet som en te. Mens det er mangel på tilstrekkelige vitenskapelige data for å validere de fleste av helsepåstander knyttet til å supplere med havre halm forberedelser, noen naturmedisinere anbefaler bruk i behandling av en forstørret prostata, seksuell dysfunksjon hos både menn og kvinner og ulike nervøse lidelser. I kontrast er de kulinariske og medisinske anvendelser av hvete halm i stor grad begrenset til produksjon av bakevarer, pasta, øl og andre alkoholholdige drikkevarer.

ernærings~~POS=TRUNC forskjeller

Det er noen ernæringsmessige forskjeller mellom rå havre og hvete halm. Generelt sett, den tidligere inneholder mer karbohydrater mens sistnevnte inneholder mer fiber, protein og fett. I tillegg inneholder hvete prolaminer, spesialiserte proteiner kollektivt referert til som gluten. Mennesker med en autoimmun lidelse kalt cøliaki tåler ikke hvete gluten. Havre halm, på den annen side, ikke inneholder en type som kalles prolamin avenin, noe som kan bidra til allergiske reaksjoner i cøliaki pasienter. Men hvis oat halm dyrkes under betingelser hvor det er usannsynlig å bli kryss-kontaminert med andre gressarter, inkludert hvete, så kan det bli merket som "ren" og anses som en akseptabel erstatning i produkter som vanligvis inneholder hvetegluten.

Forskjeller i industrielle applikasjoner

Det er flere industrielle anvendelser av hvete halm, mens det er praktisk talt ingen for havre halm. For det første er hvete halm brukes som et alternativ til stål og tre i hjemmet byggebransjen, en praksis kjent som halm bale konstruksjon. Det er også kombinert med resirkulerbar plast for å lage kompositt gjerder, planter bokser og andre hage og landskaps tilbehør. Til slutt blir hvetehalm brukes til å produsere biodrivstoff, særlig etanol.