Utvendig ankel smerter

April 11

Utvendig ankel smerter


Ankel smerter på utsiden (eller utenfor) av ankelen kan være et resultat av dårlig eller unormale biomekanikk av føttene. Biomekanikk refererer til hvordan kroppen din fungerer i forhold til muskel- og skjelettstrukturen.

pronasjon

Pronasjon er rulling av foten, noe som er nødvendig fordi det bidrar til foten absorbere støt. Hvis foten er pronating som det skal, utenfor området av hælen gjør den første kontakten med bakken og foten ruller deretter innover med om lag 15 prosent, da det kommer i kontakt med bakken, og er i stand til å støtte kroppen din vekt uten problemer. Optimal pronasjon like distribuerer krefter effekt. Du bør ikke ha ankel smerter hvis du pronating riktig.

For mye

Hvis du har flate føtter, er du tilbøyelig til å over-pronere når du går eller kjører. Hvis du har høye buer, er du sannsynligvis til å under-pronere. Både over- og under-pronasjon kan resultere i utvendig ankel smerter.

Utfall

Når foten ruller innover med mer enn 15 prosent dette kalles over-pronasjon. Denne syltetøy bein på utsiden av ankelen og resulterer i smerter. Din ankel og fot vil ha en hard tid å stabilisere kroppen din som et resultat, og sjokket til føttene og kroppen er ikke riktig absorberes. En over-pronator vil legge for mye vekt på hans stortåen og andre tå når foten skyver ut av bakken.

Ikke nok

En under-pronator ikke ruller foten så mye som han burde, og som setter stress på den ytre delen av foten. Mesteparten av innsatsen er plassert på de små tærne på utsiden av foten.

orthotics

Utvendig ankel smerte kan reduseres eller elimineres ved iført orthotics, som vil holde ankelen og foten riktig justert. Hvis du har utvendig ankel smerter ikke gå barbent fordi dette vil gjøre vondt verre, ifølge Foot-pain-explained.com. En orthotic kan være en sko innsats eller en spenne, skinne, eller en type støtte som hjelper med kroppen innretting, korrigere funksjonen til de delene av kroppen som beveger seg. Orthotics også hindre ytterligere skade på kroppen din.