Fibromyalgi hos barn

January 20

Fibromyalgi er en lidelse preget av utbredt, kronisk muskelsmerter og tretthet. Ifølge American College of Rheumatology, mellom to og fire prosent av den amerikanske befolkningen er berørt av tilstanden. Hos barn, fibromyalgi oppstår vanligvis i løpet av tenårene.

symptomer

I tillegg til muskelsmerter og tretthet, barn med Fibromyalgi også oppleve hodepine, angst, depresjon og søvnforstyrrelser.

Triggers

Fysiske og emosjonelle faktorer ofte utløse eller forsterke symptomene. Skader, sykdom, stress og overanstrengelse kan utløse smerte og tretthet forbundet med fibromyalgi.

Diagnose

Diagnosen er basert på symptomer, og leger vil trolig se etter "ømme punkter", eller flekker som er karakteristisk smertefullt når trykket er brukt. Ingen formell test kan påvise fibromyalgi, men laboratorietester og røntgenstråler kan anvendes for å utelukke andre forhold.

medisiner

Flere reseptbelagte medisiner, inkludert pregabalin og duloksetin, er tilgjengelig for å håndtere smerte i Fibromyalgi pasienter. Anti-inflammatoriske medikamenter kan brukes til midlertidig å lindre smerte, men har ikke vært ansett som effektive for langtidsbehandling.

Kognitiv atferdsterapi

Kognitiv atferdsterapi gir barn en mulighet til å forstå og takle symptomer på fibromyalgi. Under denne behandlingen, kan et barn bli bedt om å holde en dagbok eller praksis avslapping og positiv tenkning teknikker.