Hvordan Count netto karbohydrater

October 25

Hvordan Count netto karbohydrater


Begrepet netto karbohydrater er en fersk en, popularisert av low-carb dietter som Atkins. Ulike systemer teller netto karbohydrater på ulike måter, hvorav noen er av tvilsom gyldighet når det gjelder å virkelig spise low-carb. Fiber, en form for karbohydrat, er per definisjon ufordøyelig og brukes til å hjelpe til med deponering av avfall. På grunn av dette, kan fiber lett avvist når tallying opp generelle karbohydratinntak.

Bruksanvisning

Telle netto karbohydrater

1 Legg opp det totale antall karbohydrater du har spist i løpet av dagen. De fleste matvarer har ernæring informasjon lett tilgjengelig, enten på pakken eller på nettet.

2 Legg merke til hvor mange gram fiber du har konsumert i løpet av dagen.

3. Trekk gram fiber fra det totale antall av karbohydrater for å bestemme netto karbohydratforbruk. De resterende gram karbohydrater er dine netto karbohydrater.

Hint

  • Noen produsenter har også subtrahere sukkeralkoholer, såsom xylitol og sorbitol, når man teller netto karbohydrater. Sukkeralkoholer kan ha en lavere glykemisk effekt enn andre karbohydrater, men er vanskeligere å holde styr på enn fiber som de fleste produsentene ikke liste dem på emballasjen.
  • Low-carb dietter er ikke egnet for alle. Spør din lege eller ernæringsfysiolog før du starter en slik diett, og forteller en lege hvis du opplever noen syke effekter etter starter en ny diett.
  • Europeiske produsenter liste karbohydrater og fiber separat. Ikke trekke fiber telle fra den totale karbohydrater hvis du bruker et produkt merket i Europa eller Storbritannia, fordi beregningen er allerede gjennomført.