Hvordan veie fordeler og ulemper ved Middelhavet Diet

January 2

Hvordan veie fordeler og ulemper ved Middelhavet Diet


Middelhavet Diet er basert på tradisjonell mat til folk som bor i nærheten av Middelhavet, hovedsakelig i landene i Hellas og Italia. Dietten er rik på sunne fet mat og naturlige oljer, spesielt olivenolje, som er den viktigste ingrediensen i mange av dietten retter. Hjertet sunt kosthold inneholder også sjenerøse porsjoner med frukt og grønnsaker, og rikelig med fisk og sjømat. Studier har vist at den utstrakte bruken av olivenolje er spesielt nyttig i warding av hjertesykdommer og visse typer kreft. The American Heart Association anbefaler denne dietten som svært sunt for hjertet og blodomløpet. Middelhavet Diet har mange helsemessige fordeler, men disse argumenter veies opp mot flere viktige faktorer.

Bruksanvisning

Veiing av Fordeler og ulemper ved Middelhavet Diet

1 Gjør omfattende undersøkelser før du bestemmer deg for å ta fatt på Middelhavet Diet. Lag en liste over fordeler og ulemper for å hjelpe deg å avgjøre om denne dietten er riktig for deg. Noter ned alle argumenter i en kolonne, og alle ulemper i en tilstøtende kolonne for enkel henvisning.

2 Marker den viktigste fordelen og den største risikoen på listen din. En viktigste fordelen av Middelhavet Diet er at det er svært sunt for hjertet. Studier har vist at en streng Middelhavet diett reduserer risikoen for hjertesykdom og andre kardiovaskulære sykdommer. Noen av de cons av dietten inkluderer den høye prisen for mat og vanskelighetene med å skaffe de tradisjonelle matvarer, som frukt og grønnsaker, under visse årstider.

3 forsiktig gå ned listen, sammenligne hvert pro til hver con. Vurdere hvilke fordeler du håper å få fra kostholdet, og hvordan de negative aspektene kan påvirke beslutningsprosessen.

4 Finn ut om fordeler oppveier ulempene eller vice versa. Hvis det er et større antall proffer eller imot, vil det hjelpe deg å vurdere hvor vanskelig eller lett det ville være for deg å følge denne dietten.

5 Prøv diett i minst en uke eller to for å se om du kan fullføre kravene. Men hvis cons oppveie de profesjonelle, vil du kanskje vurdere å prøve en annen diett mer egnet til dine behov.

Hint

  • Start aldri noen diett uten å konsultere lege eller ernæringsfysiolog først.