Diabetic Diet Made Simple

September 12

Diabetic Diet Made Simple


Diabetikere ofte at måltid planlegging er en av de vanskeligste utfordringene de står overfor på en daglig basis. Listene over hva du skal spise og hva som ikke skal spise kan virke så skremmende, det blir en kamp for å finne ut hva de skal gjøre. Heldigvis finnes det noen måter å planlegge en diabetes-vennlig diett som er enkle å forstå og enkle å følge.

The Divided Plate Method

Bruke middag plate, tenk en linje på midten av platen - du kan også tegne en med en food-grade markør. Del platen igjen på den ene siden, slik at du ender opp med tre seksjoner. Fyll den største delen med ikke-stivelsesholdige grønnsaker som greener, gulrøtter, grønne bønner, brokkoli, blomkål, tomater, sopp eller paprika. I en av de små seksjoner, plasserer stivelsesholdige matvarer, slik som hele korn brød, gryn, ris, pasta, kokte bønner, poteter, grønne erter, mais eller lima bønner. I den andre lille delen, plassere kjøtt eller kjøtt erstatter: skinn fjørfe, sjømat, magert kjøtt og flesk, tofu, egg eller fettfattig ost. Legg en 8 oz glass av ikke-fett eller lav-fett melk eller en 6 oz. beholder med lett yoghurt. Toppe måltidet med et stykke frukt eller en 1/2 kopp fruktsalat eller fruktsaft.

Low-glykemisk Method

Gjør deg kjent med glykemisk indeks, som priser matvarer på en skala fra 1 (lav) til 100 (høy), basert på deres nivå av karbohydrater og hvor fort de kommer inn i blodbanen. Målet for matvarer med et lavt antall - under en rating på 50 på skalaen.

Mange glykemisk diett ressurser dele matvarer i rødt lys, gult lys og grønt lys kategorier. Rødt lys matvarer er de du bør unngå, slik som de fleste frokostblandinger, hvitt brød produkter, frukt som vannmelon og datoer, stivelsesholdige grønnsaker som gresskar og pastinakk, og stekt mat. Gult lys mat er de du kan spise i moderate mengder, som kli bud korn, bananer og ananas, bakte poteter og basmati ris og iskrem. Grønt lys matvarer er de du kan spise mer fritt, inkludert havrekli, brun ris, soya melk, nøtter, linser, grapefrukt, jordbær og flere ikke-stivelsesholdige grønnsaker. Kjøtt, fjærkre og fisk er også lav glykemisk, men de bør spises i små mengder på grunn av fettinnholdet.

Mat Advisor Method

Prøv å bruke en food rådgiver som en fra American Diabetes Association (ADA), oppført nedenfor under Resources. Du kan søke matvarer basert på ulike ernæring kriterier, sammenligne en valgt mat til en annen mat, eller be om et sunnere alternativ. Deretter legger hver mat til tallerkenen din for å få en samlet sum av kalorier, karbohydrater og andre næringsstoffer for en oppskrift, for den enkelte måltid, eller for en hel dag er verdt av måltider. Databasen inneholder 5000 matvarer, blant annet restaurant forrettene å gjøre det relativt smertefritt å holde seg til et sunt kosthold.