Hva er farene ved polarisert solbriller?

May 26Polarisert solbriller bruke teknologi for å blokkere gjenskinn, noe som gjør det lettere å se på lyse dager, og mens du spiller sport. Mens det er ingen farene som ligger i å bruke polariserte solbriller, det er noen problemer om hvilke eiere av polariserte solbriller bør være klar før du bruker dem.

UV beskyttelse ikke nødvendigvis Tilbys

Polarisering er praktisk, selv om det ikke betyr noe i form av UV-beskyttelse. Før du kjøper et par polariserte solbriller, sørge for at de beskytter mot full UV-spekteret. Solbriller har ofte et klistremerke på dem som beskriver UV beskyttelse de tilbyr; hvis de ikke gjør det, spør en selger om UV-beskyttelse.

LCD Viser vanskelig å se

Iført polariserte solbriller mens du kjører, pilotering eller båt kan være farlig hvis kjøretøyet har LCD-skjermer. Polariseringen kan gjøre LCD skjermer forsvinne, og som et resultat kan du ikke være i stand til å se ditt speedometer, bensinmåler eller annen viktig indikator. Hvis du har LCD-skjermer i din bil, fly eller båt kan det være lurt å betjene kjøretøyet på seg en annen type solbriller.

3D briller beskytter ikke

3D-brillene som brukes på kino og i ditt hjem for å se en tre-dimensjonal TV er vanligvis polarisert, men dette betyr ikke at de er trygge å bruke som solbriller. Igjen, polarisering ikke at UV-beskyttelse, og fordi disse brillene ble utformet for innendørs bruk, har de ikke beskytter mot solen.

De utgjør risiko for alpinister

Polarisert solbriller kan skape farer ved bruk mens ski fordi erfarne skiløpere bruker lys for å finne ut om de nærmer farer. For eksempel kan lyset blinket ut en kommende område bety at isen er til stede. Polariserte linser vil blokkere denne avgjørende signal.