Langtidseffekter av Tylenol PM

December 7

Tylenol PM inneholder paracetamol og difenhydramin HCl. Den brukes til søvnproblemer, som er ledsaget av smerter eller hodepine. Tylenol PM er tilgjengelig i de fleste apotek og krever ikke en resept. Til tross for det faktum at det er tilgjengelig over-the-counter, er Tylenol PM et medikament. Det fortsatt kan ha langsiktige effekter på kroppen din.

Vane

Tylenol PM er ikke avhengighetsskapende. Det er ingen medisinske bevis på at Tylenol PM er vanedannende, selv om det er tatt på lang sikt. Hvis Tylenol PM slutter å fungere som en reliever av smerte eller sovne, informere legen din. Det kan være nødvendig å bytte til en reseptbelagte medisiner. Det kan også være en ny medisinsk årsak til smerter eller søvnproblem.

paracetamol

Det er 500 mg paracetamol i en kapsel av Tylenol PM, det samme som du finner i en Extra Strength Tylenol kapsel. For sporadisk bruk, har paracetamol få bivirkninger og er godt tolerert, men for mye av paracetamol i Tylenol PM kan være farlig. Faktisk har den amerikanske Food and Drug Administration uttalte at "å ta mer enn den anbefalte mengden kan forårsake leverskader, alt fra unormalt i leverfunksjonsblodprøver, til akutt leversvikt."

Diphenhydramine

En kapsel av Tylenol PM inneholder 25 mg Difenhydramin HCL. Dette er den samme dosen du ville finne i en kapsel av voksen-styrke Benadryl. Diphenhydramine er et antihistamin som brukes vanligvis for allergier, men siden mange finner stoffet sederende, er det brukt i over-the-counter sove hjelpemidler. Difenhydramin har mange mulige bivirkninger, inkludert: svimmelhet magesyke og tørr munn, nese eller hals. Det bør også tas med forsiktighet hos pasienter med glaukom eller prostata problemer. Bivirkningene av difenhydramin er ikke kjent for å bli verre med langvarig bruk.

Forebygging

Hvis du og din helse-omsorg leverandøren bestemme at langvarig bruk av Tylenol PM er angitt, kan du gjøre noen ting for å unngå problemer. Sørg for å få regelmessige kontroller, herunder blant annet blodprøver for å se at leverfunksjoner er i normalområdet. Og unngå alkohol når du tar Tylenol PM, siden det kan sette mer av en belastning på leveren.

betraktninger

Tylenol PM er relativt trygt å ta som en sporadisk reliever av smerte og mangel på søvn. Det er ikke ment å bli tatt på lang sikt og kan forårsake alvorlige leverskader. Hvis søvnproblemer vedvarer utover en to-ukers periode, bør du oppsøke lege om alternative medisiner.