Hva er årsaken til plakk i arteriene?

September 21

Plakk i blodårene dine er en medisinsk tilstand også referert til som aterosklerose, som er forebygges og behandles. Å ha plakk i blodårene dine setter deg på et høyere risiko for sykdommer, inkludert sirkulasjonsforstyrrelser, hjerteinfarkt og hjerneslag. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, årsakene til plakk i blodårene dine inkluderer kosttilskudd og personlige vaner.

Blodtrykk

Hvis blodtrykket er større enn det ideelle nivået av 120/80 mm / Hg, kan blodårene dine utvikle plakk raskere enn hvis du hadde normalt blodtrykk.

diabetes

Type 2 diabetes kan føre til at blodårene til å bli betent, noe som kan gjøre det lettere for plakk å holde seg til innsiden av dem og bygge opp.

Kosthold

Hvis du spiser en diett som er høy i kolesterol, spesielt "dårlig" kolesterol (low-density lipoprotein), kan overflødig kolesterol i blodet føre til en økning av plakk i blodårene dine.

genetikk

Hvis du har et nært familiemedlem som en forelder, besteforelder eller søsken med aterosklerose, er det mer sannsynlig å utvikle denne tilstanden også.

overvekt

Å være overvektig, spesielt hvis du er også inaktive, kan forårsake plakk bygge opp i blodårene dine på grunn av en større mengde blod i kroppen din.

røyking

Nikotin du inhalerer når røyke tobakk kan skade blodårene dine, samt begrense dem, slik plakett til å bygge opp og potensielt blokkere en arterie.