Tegn og symptomer på senebetennelse i albue

September 2

Sener er en gruppe av herdet vev som kobler muskler til skjelettsystemet. Albuesenebetennelse kan gå med mange begreper, inkludert golfalbue eller tennisalbue. Alle disse begrepene refererer til en skade i albuen som kan være forårsaket ved å spille tennis eller golf, samt ved andre aktiviteter, som for eksempel strikking, skrive eller maling. For de fleste individer, oppstår albue senebetennelse etter fylte 40.

Forekomst av symptomer

Elbow senebetennelse vanligvis påvirker den dominerende armen, noe som betyr at en venstrehendt person ville oppleve symptomer i venstre arm. Symptomene kan dukke opp gradvis over tid, eller de kan komme plutselig, spesielt etter en skade.

Smerte

En av de mest vanlige og åpenbare symptomer på albue senebetennelse er smerter, som kan være mild til alvorlig. Det kan forekomme etter aktivitet eller trening eller når du forsøker å gripe et objekt, for eksempel et dørhåndtak.

Sviende følelse

Medfølgende smerte kan være en brennende følelse som kan føles følgende aktivitet eller trening. Noen individer også oppmerksom på at det berørte området er varmt å ta på.

stivhet

Albuesenebetennelse kan føre til stivhet når bevegelsen er forsøkt, særlig mot motstand. I tilfeller med ekstremt skadede sener, kan stivheten bli følt med regelmessig bevegelse, selv om ingen motstand er til stede.

Betennelse

Noen pasienter rammet av senebetennelse kan oppleve hevelse eller betennelse i det berørte albue og omkringliggende områder.

Ømhet

Et annet vanlig symptom på albue senebetennelse er ømhet på albuen eller til omkringliggende områder. Ømhet kan nevnes ved bevegelse eller ved berøring.

Svakhet

Noen personer med albuen senebetennelse kan oppleve svakhet i de berørte arm. Svakhet kan komme og gå, og ofte er ledsaget av andre symptomer som smerter eller stivhet.