Hva skal unngås Etter en mastektomi

October 29

Går gjennom en mastektomi kan være en svært traumatisk opplevelse for en kvinne, men ettervern er svært viktig å gjøre en full gjenoppretting. Ved å vite hva du skal unngå etter en mastektomi, kan du forhåpentligvis gjøre rehabiliterings en mye mer utholdelig erfaring.

Tunge løft eller anstrengende aktivitet

Dette kan virke innlysende, men det er ekstremt viktig å la kroppen helbrede mens du er i restitusjonsfasen etter en mastektomi. Ikke delta i noen tunge løft eller anstrengende aktivitet før stingene er fjernet og legen din klarner for fysisk aktivitet du. Turgåing er fine.

Berøring eller fjerne stingene og bandasjer

Ikke berør stingene etter mastektomi. Ved å berøre masker, vil du øke risikoen for infeksjon, som det har potensial til å introdusere bakterier inn i et åpent sår. Legene vil fjerne bandasjer etter sju til ti dager på sanitærmiljø.

Kjøring eller forbruk av alkohol

Dette kan virke innlysende, men du vil sannsynligvis bli foreskrevet smertestillende etter operasjonen, som anses narkotika. Kjøring under påvirkning av narkotika er ekstremt farlig og bør unngås for enhver pris. Mens forbruker narkotika, bør inntak av alkohol unngås.