Robotic kirurgi og hysterektomier

April 20

En hysterektomi er kirurgisk fjerning av hele eller deler av livmoren. Metodene for operasjon ved hvilken en hysterektomi kan utføres er åpen kirurgi, laparoskopisk kirurgi og robot kirurgi.

robotic kirurgi

I robot hysterektomi kirurgi, bruker en kirurg en fjernkontroll for å manøvrere robot instrumenter som føres inn i pasientens mage. Mens du viser driftsområdet på en videoskjerm, bruker kirurgen robot instrumenter for å fjerne pasientens livmor, ifølge Mayo Clinic.

Fordeler

Robotic kirurgi kan tilby hysterektomi pasienter noen fordeler fremfor andre typer kirurgi, slik som flere små snitt i stedet for en veldig stor en. Det er mindre arrdannelse involvert og pasientene ofte er i stand tilbake til normale aktiviteter før, ifølge UC San Diego Health Systems.

betraktninger

Selv om antall steder der robot hysterectomies utføres vokser gradvis, er prosedyren ikke er tilgjengelig på alle sykehus og medisinske sentre. Hvis robotkirurgi er metoden for hysterektomi som du velger, en henvisning fra legen din til et sted der inngrepet blir tilbudt kan være nødvendig.