Sykdommer Fra høyt proteininntak

June 7
Sykdommer Fra høyt proteininntak

Selv om proteiner fungere i nesten alle livsnødvendige prosesser i kroppen din, kan for mye av en god ting være dårlig. Som amerikanske fedme skyte i været, mange har slått til høy-protein dietter for å gå ned i vekt. Idrettsutøvere og kroppsbyggere også konsumere høy-protein dietter som en livsstil for sine høye krav til ytelse. Imidlertid har overdrevent inntak av protein vært knyttet til mange helseproblemer, fra relativt godartede og reversible forhold som dehydrering, forstoppelse og ernæringsmessige mangler til fedme, hjerte og nyre sykdommer, insulinresistens og diabetes, prostata kreft, nedsatt skjoldbruskkjertelen, metabolsk acidose og nedsatt immunforsvar.

Høyt kolesterol

En av de store problemene med høy-protein dietter er at de legger vekt på å spise mer kjøtt, til utelukkelse av andre næringsstoffene du trenger. På grunn av mettet fett du spiser spise store mengder kjøtt, risikerer du å øke kolesterolet nivå, som setter deg på en sti mot hjertesykdom. I tillegg forbruker for få karbohydrater, spesielt fiber, fratar deg en naturlig kolesterolsenkende næringsstoff. Av denne grunn, sier American Heart Association det kan ikke bifaller høy-protein dietter.

Progresjon av nyresykdom

Høye nivåer av protein i kosten kan skatt nyrene og forårsake en akselerasjon av en nedgang i nyrefunksjonen. Høy protein er assosiert med forhøyet urinsyre, som er et avfallsprodukt opprettet som kroppen bryter ned protein. Høye urinsyre er ofte forløpere til høyt blodtrykk og kronisk nyresykdom. Som en del av Nurses 'Health Study, Harvard University forskere undersøkt nyre helse 1,624 kvinner over 11 år. I den 18 mars 2003, "Annals of Internal Medicine," rapporterte de at hver 10 g økning i proteininntaket var sterkt knyttet til en akselerert nedgang i nyrefunksjonen --- men bare hos kvinner som allerede hadde mild svekkelse. Dette vil inkludere kvinner med diabetes.

osteoporose

En bivirkning av høy-protein dietter 'handling i nyrene er at de fører til en økt tap av kalsium gjennom urinen. Kontinuerlig tap av kalsium på grunn av protein inntak kan øke risikoen for osteoporose. Dette skjer fordi overflødig protein fører deg til å kaste vann vekt. Mens skiller ut væske, du også miste næringsstoffer. Den feministiske kvinner Health Center rapporterte at for hver ekstra 1 g av animalsk protein du spiser, kan du miste et gjennomsnitt på 1,75 mg kalsium i urinen. Dette bestått av kalsium gjennom nyrene kan også føre til nyrestein.

Kreft

Å si at høy-protein dietter forårsake kreft ville være misvisende, men forskere har knyttet de to på mange måter. Ifølge forskning publisert i desember 2006 "American Journal of Clinical Nutrition," high-protein dietter er knyttet til økte mengder av et stoff som kalles insulin-like growth factor, eller IGF-1. Undersøke tre grupper av mennesker som spiser varierende mengder protein, fant forskerne at de som spiste mer enn anbefaler 0,4 g protein per pund av kroppsvekt hadde mer av dette stoffet, som er knyttet til premenopausale brystkreft, prostatakreft, visse typer tykktarmskreft og en kortere levetid. The American Cancer Society sier protein inntak er så pakket opp med mettet fett og kolesterol at det er vanskelig å skille og si noe som øker risikoen for kreft. Den samfunn står kjøtt, særlig okse, svin og lam, har vært forbundet med tykktarm og prostatakreft. I tillegg til fett, er farlige forbindelser som dannes når kjøttet kokes ved høye temperaturer. Fett alene har også blitt assosiert med kreft i tykktarm, endetarm, prostata og endometrium, eller livmor.

Hvor mye er for mye?

Dietary Guidelines for amerikanerne sier de fleste friske voksne bør få mellom 10 og 35 prosent av sine daglige kalorier fra protein kilder. Det virker ut til ca 46 g for de fleste kvinner og 56 g for de fleste menn. The Institute of Medicine har ikke etablert det de kaller en "tålelig øvre grense" for protein. Det er et nivå utover som du kan forvente helseproblemer fra å konsumere for mye av et næringsstoff. Gitt bekymringene forbundet med for mye protein, må det utvises forsiktighet, sammen med samråd med helsepersonell. Her er en annen grunn. The American Council on Exercise, eller ACE, sa kroppen kan ikke lagre ekstra protein. Når du spiser mer enn du trenger, betyr det ikke går mot å hjelpe deg å bygge muskler. I stedet behandler kroppen din den slik at den kan lagres som fett. Et annet nyttig tips er å få protein fra en rekke kilder. Det trenger ikke alt å være kjøtt og full-fett meieriprodukter. The American Cancer Society favoriserer bønner på grunn av vitaminer, mineraler og fiber som kommer sammen med protein.