Hvordan unngå en uønsket graviditet

August 23

Hvordan unngå en uønsket graviditet


Enten du er en mann eller en kvinne, må du ta ansvar for prevensjon. Det er altfor lett å bli revet med i øyeblikket, og angrer senere; ved å ta forholdsregler på alvor, vil du unngå uønskede svangerskap, som dessverre, bringer uønskede babyer.

Bruksanvisning

unngå graviditet

1 Avstår. Det aller første du bør vurdere er rett og slett ikke å ha sex. Avholdenhet, selvfølgelig, bare virkelig fungerer for single mennesker. Du kan unngå seksuelle situasjoner ved å velge aktiviteter som involverer en gruppe mennesker, for eksempel sport, kollokvier, kristne singler grupper og kirkelige aktiviteter.

2 Beskytt deg selv. Bruke beskyttelse betyr å beskytte deg selv, ikke bare fra en uønsket graviditet, men mot seksuelt overførbare sykdommer, som er absolutt seriøs virksomhet. Kondomer er tilgjengelig i nesten alle butikker, inkludert kiosker, kjøpesentre og til og med dagligvarebutikker. Hvis du ikke har råd til kondomer, ta kontakt med det lokale kontoret til familieplanlegging. Enten du er mann eller kvinne, bære kondomer med deg slik at du aldri blir fanget uforberedt.

3 Snakk med legen din. Det er mange valg av prevensjonsmetoder, inkludert p-pille, p-stav, membraner, og geleer og kremer som brukes til å drepe sædceller. Ingen av disse metodene er 100 prosent idiotsikker, så du bør likevel vurdere å bruke kondom selv om du bruker en av disse metodene.

4 Vær forberedt på feil. Den morgenen-etter pillen er tilgjengelig hvis du har hatt ubeskyttet sex. Den er tilgjengelig på de fleste apotek uten resept for kvinner over en alder av 17 med en ID (kalt Plan B). Plan B må tas innen 72 timer etter sex.