Hva er Sodium Laureth Sulfate?

October 29

Sodium Laureth sulfate er en kjemisk med molekylformelen C12H25NaO4S. Det er natriumsaltet av laurylsulfat, som er sulfat av laurylalkohol. Det er et organisk sulfatsalt.

Bruker

Sodium Laureth sulfate er en surfaktant, et vaskemiddel, en emulgator, et fuktemiddel, et dispergeringsmiddel, et skummiddel og en pisking agent i ting som sjampo, såpe, krem, lotion, tannkrem, matvarer, hårfarge, lakk, maling remover, insektmiddel og solid rakettdrivstoff.

Utseende

Natriumlauretsulfat leveres som et hvitt til kremfargede krystaller, flak og pulver.

Irriterende

Sodium Laureth sulfate er en hud og øye irriterende; imidlertid, når de anvendes i formuleringer som er ment å komme i kontakt med huden, er det brukt i meget fortynnede mengder for ikke å forårsake irritasjon.

allergen

Sodium Laureth sulfate er et allergen i noen følsomme mennesker, ofte folk med eksem. Det kan føre til allergiske hudreaksjoner (rød, kløende hud) gjennom hudkontakt, og kan forårsake allergiske luftveisreaksjoner (hvesing, kortpustethet) via inhalasjon når en person er sensitivisert til det.

brennbar Solid

Sodium Laureth sulfate er et brennbart fast stoff som kan brenne hvis sterkt oppvarmet. I tørr pulverform, kan det danne eksplosive av støv-luft-blandinger.