Dagslys Lamp for depresjon

September 20

Dagslys Lamp for depresjon


Leger anbefaler lysterapi for visse typer depresjon, inkludert værsyke (SAD), samt noen andre psykiske tilstander. The Mayo Clinic sier at mens lysterapi ikke har blitt godkjent av Food and Drug Administration for depresjon, mange helsetjenester utøvere anser det som den mest effektive behandlingen for SAD.

dagslys Lamp

Dagslyslamper for depresjon ligne naturlig lys. De er tilgjengelige uten resept fra mange drugstores, medisinske forsyne butikker og Internett-forhandlere. Helsepersonell kan gi råd til pasientene om den beste modellen for å kjøpe.

Bruker

The Mayo Clinic antyder at folk kan være lurt å prøve en dagslyslampe for depresjon hvis de ønsker å unngå antidepressiva, hvis de er plaget av bivirkninger av antidepressiva, eller hvis de ikke kan ta antidepressiva fordi de er gravide eller ammer. Pasienter som ikke har forbedret med antidepressiv behandling kan også være lurt å prøve lysterapi.

Lysterapi

Leger anbefaler vanligvis pasienter bruke en dagslyslampe for depresjon først i morgen. Pasienter vanligvis bruke lampen i 30 minutter til to timer hver dag.

resultater

Pasientene opplever ofte resulterer i så få som fire dager, men det kan ta opptil tre uker å få fullt utbytte av lysterapi. Hvis symptomene ikke bedrer seg, bør pasientene diskutere andre former for behandling med sine leger.

Bivirkninger

Få bivirkninger oppstå når pasienter bruker lysterapi. Vanlige bivirkninger omfatter agitasjon, øynene, hodepine, kvalme og svetting.