Hvordan redusere Hormon Calcitriol med Mat

January 10

Hvordan redusere Hormon Calcitriol med Mat


Kalsitriol, den aktive form av vitamin D, er laget i nyrene og opprettholder normale nivåer av blod kalsium og fosfor. For mye eller for lite kalsitriol kan føre til alvorlige bivirkninger som bensmerter og endringer i synet. Forhøyede nivåer Calcitriol også føre til økt intestinal absorpsjon av kalsium og fosfor. Hvis du har for mye kalsitriol i systemet ditt, vil du ha en overdreven mengde vitamin D så justere kostholdet deretter.

Bruksanvisning

1 Sjekk mat etiketter for å sikre at maten du spiser er ikke beriket med vitamin D. Nesten all melk forsyning i USA er beriket med vitamin D, så finn et merke som ikke er det. Produkter laget av melk som iskrem og ost er vanligvis ikke befestet. Frokostblanding kan inneholde tilsatt vitamin D, som i mai appelsinjuice, yoghurt og margarin.

2 Unngå å spise fisk, kjøtt, lever, og lever produkter som pate, som er høy i vitamin D. Laks, makrell, tunfisk, sardiner og storfekjøtt inneholder de høyeste nivåene.

3 Ikke spis eggeplomme, fordi den inneholder vitamin D. Lag en omelett med bare eggehviter i stedet.

Hint

  • Overdreven inntak av vitamin D vil resultere i høye nivåer av kalsium i blodet så begrense inntaket av mat som inneholder kalsium som brokkoli, mandler og meieriprodukter.
  • Begrens fosfat inntaket ved å redusere mengden melk, ost, innmat og egg. Åtte unser melk er tillatt per dag, sammen med en unse av ost og ett egg om dagen, men ikke mer enn tre eller fire i uken. Ikke spis slakteavfall mer enn annenhver uke. Høye nivåer av vitamin D vil føre til store mengder fosfor og kalsium i mykt vev.
  • Verken kostholdet eller overdreven soling kan føre til en overdose av vitamin D. Overdoser av vitamin D er knyttet til bruk av kosttilskudd.
  • Snakk med ernæringsfysiolog eller lege før du endrer din diett.