Japanske hemmeligheter for vekttap

November 26

I en studie gjort på kulturer med høyest levealder, folket i Okinawa, Japan, ble funnet å ha lengst gjennomsnittlig levetid på hvor som helst på jorden. Flertallet av æren for dette ble tilskrevet deres kosthold og deres holdninger til mat. Deres gjennomsnittlige kroppsmasseindeks (BMI) er 21,5, noe som setter dem på den lave enden av normalområdet, langt under gjennomsnittet BMI på 28 i USA. Det er mye vi kan lære av den japanske diett for å miste vekt og holde den av.

protein Kilder

Japanerne spiser mye fisk, som sammen med soya er en av de viktigste kilder til protein i kostholdet. Både fisk og soya er full av næringsstoffer som omega-3 fettsyrer og isoflavoner, og er lave i kalorier og fett samtidig er høy i protein. Den japanske tradisjonelt spiser veldig lite kjøtt eller fjærfe, og bare en liten mengde protein per dag. Bare 10 prosent av sine daglige kaloriene kommer fra protein, i motsetning til 25 til 35 prosent av daglige kalorier i den gjennomsnittlige amerikanske kostholdet.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker utgjør hoveddelen av den japanske kosthold, med vekt på variasjon og farge. De skyter for alle fem farger av frukt og grønnsaker i et måltid: rød, grønn, gul, hvit og blå / lilla. Dette setter lett sin daglige antall porsjoner med frukt og grønnsaker over ni en dag som ernæringseksperter anbefaler. Siden disse matvarer er lav i fett og kalorier, kan du spise deg mett og likevel gå ned i vekt.

Porsjons

Japanerne spiser et bredere utvalg av matvarer i mindre porsjoner. De bruker også spisepinner, som hjelper deg til å spise saktere, noe som gir kroppen din mer tid til å registrere fylde. Hara Hachi bu, eller spise til du er 80 prosent fulle, er en vanlig praksis i Japan som holder måltid størrelse under kontroll og kalorier ned.

Matlaging og servering

Lettere matlaging teknikker, for eksempel dampende, stir-steking, pan-grilling og ulmende, brukes i Japan, noe som gjør rettene lavere i fett og kalorier, samt bevare matens næringsstoffer. En buljong-basert suppe serveres ved begynnelsen av hvert måltid, som har vært vist i studier for å redusere den totale mengden kalorier forbrukes i løpet av måltidet ved å hjelpe deg til å føle deg full før.

Trening

Casual øvelsen er en integrert del av den japanske livsstilen. Folk vanligvis gå eller sykle i Japan. Faktisk 10.000 skritt om dagen program ble populært er det over 40 år siden. Ved å utøve en normal del av dagen, er det lett å få 30 minutter per dag at leger anbefaler som en del av en sunn livsstil. Legg litt mer treningstid i veien for styrketrening, og du vil gjøre vekttap skje enda raskere.