Bruk av Bacopa monnieri

November 13

Bacopa monnieri er en urt innfødt til India som har en lang historie med bruk i ayurvedisk system av medisin der det er kjent som brahmi. Bacopa monnieri er en av de viktigste urtene i India og brukes til en rekke plager og som en generell tonic og en anti-aging urt. I vest er Bacopa monnieri stadig mer populært på grunn av nyere studier som undersøker effekten på hjernen, kreft og det evnen til å holde stress i sjakk. Nedenfor finner du en nærmere titt på noen av de bruker for gamle Ayurvedisk urt som kan være en stor alliert i kampen mot noen moderne sykdommer.

Historie

I Ayurvedic system av medisin, Bacopa monnieri, eller brahmi, regnes som den viktigste urten for hjernen og brukes til å balansere de tre doshas eller subtile energier i kroppen. Brahmi er den hinduistiske navn på Gud, skaperen av universet, som viser hvor mye aktelse dette anlegget har hatt gjennom tidene. Bacopa monnieri vokser i myrlendt akvatiske områder i hele India og Sørøst-Asia og brukes som en kulinarisk krydder i noen vietnamesiske retter.

Hukommelse

Nummer én bruk av Bacopa monnieri i ayurvedisk medisin er som en hjerne booster. I en studie gjort på Bacopa monnieri effekt på menneskers hukommelse og publisert i 2002 i "Journal of Neuropsychopharmacology," et team av amerikanske forskere ga Bacopa monnieri til en gruppe av voksne for å måle dens virkninger. Den dobbeltblind, kontrollert studie fant at Bacopa monnieri syntes å redusere hastigheten at fagene glemte nyervervede materiale, sammenlignet med kontrollgruppen.

Kreft

En annen bruk av Bacopa monnieri har tradisjonelt vært som en urt som fremmer helse og levealder. I 1995 forskere ved University of Madras i Madras, India testet et utdrag av Bacopa monnieri mot sarkom kreft cellekulturer. De fant at frekvensen av veksten av sarkom cellene ble betydelig hemmet av Bacopa monnieri ekstrakt, som fører dem til å konkludere med at Bacopa monnieri kan betraktes som en anti-kreft narkotika.

Understreke

Stress er like gammel som den menneskelige tilstand, og Bacopa monnieri har blitt brukt i tradisjonell Ayurveda som en beroligende og foryngende urt i århundrer. I en forskningsartikkel publisert i tidsskriftet "Phytotherapy Research" i 2002, et team av forskere i India testet effekten av Bacopa monnieri ekstrakt av stressinduserte endringer i hjernen på rotter. De fant at hjernen hos rotter behandlet med den Bacopa ekstrakt viste en høyere grad av antioksidantaktivitet og en lavere rate av stressinduserte enzymer når de utsettes for belastning.

Potensielle

Som en urte supplement for å administrere og avverge mange degenerative sykdommer, denne urte alliert, Bacopa monnieri, kan være en av de mest fordelaktige planter på jorden.