Årsaker til Nedre Høyre smerter i magen

August 3

Hvis du føler smerter i nedre høyre delen av magen, aldri avskrive smerte så enkelt urolig mage. Din smerte kan være et tegn på en mer alvorlig abdominal tilstand. Selv om smertene går bort, er det alltid en god idé å nevne det til legen din; rste høyre magesmerter er en uvanlig tilstand.

Typer av smerte

Når du først legger merke til nederste høyre magesmerter, følge nøye med på hvordan smerten manifesterer seg. Hvis det er en knivstikking type smerte, kan du ha blindtarmbetennelse. Hvis det er en murrende smerte, kan du ha en betennelsestilstand.

blindtarm~~POS=TRUNC

Når blindtarmbetennelse oppstår, blir tillegget betent. Siden vedlegget vil til slutt sprekke, den eneste kuren for blindtarmbetennelse er dens kirurgisk fjerning. Hvis du har alvorlig rste høyre magesmerter, se en lege umiddelbart.

Svangerskap utenfor livmoren

Kvinner som har ektopisk svangerskap ofte opplever sterke smerter i nedre høyre underlivet. Denne smerten indikerer at det er et befruktet egg i egglederen. Ektopisk svangerskap forårsake ruptur av egglederen hvis venstre ubehandlet.

Bekken inflammatorisk sykdom

En kvinne opplever kjedelig smerter i nedre høyre del av magen kan ha bekkeninfeksjon. Denne tilstanden er forårsaket av bakteriell infeksjon i kjønnsorganer og bør behandles så snart som mulig.

Crohns sykdom

Rste høyre magesmerter kan også indikere Crohns sykdom, en betennelsestilstand i fordøyelseskanalen. Det slår vanligvis tynntarmen, forårsaker alvorlige smerter og diaré.