Hvilke faktorer påvirker folks dietter?

August 9

Hvilke faktorer påvirker folks dietter?


Diet påvirkes av mange faktorer. Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta sier at disse faktorene påvirker dagens epidemi av fedme som har 66 prosent av landets overvektige eller fete. Den grunnleggende årsaken til overvekt og andre avvikende vekt mønstre er ubalanse mellom kalorier forbrukes og kalorier brukt. Men en bredere titt på kostholdet tar hensyn til de sterke påvirkninger av personlig metabolisme, gener, kultur, miljø, atferd og sosioøkonomisk status.

Gener og Metabolism

Genetiske lidelser kan føre til fedme eller disponere noen å være overdrevent tynn eller overvektig, bekjempe forsøk på å følge et sunt kosthold. Noen arvet tendenser sette en person i fare for vekt ubalanse, men krever eksterne faktorer, som for eksempel mangel på mosjon og for mye mat, for å utløse problemet. Sykdommer, som Cushings sykdom, kan føre til fedme. Også noen medisiner, som steroider, kan føre til uvanlig vektøkning. Metabolisme bremser med alderen, men kan forbedres med regelmessig mosjon og sunne matvaner. Legge fett brenner mat til en diett kan bidra til å øke metabolismen. Et kosthold med mye grønnsaker og frukt forsyner kroppen med forbindelser som regulerer og øke stoffskiftet.

Kultur og sosioøkonomisk status

Kultur pålegger forventninger om kroppstype og ønskelig matvaner som kan være på kant med sunt kosthold valg. Ideell tynnhet som vist i filmer og blader og på TV, er det manglende samsvaret mellom det virkelige liv med ekte mat og idealiserte, ekstremt tynne kroppen typer spesielt skadelig for jenter og kvinner, ifølge en studie publisert i Wesleyan Journal of Psychology. Yale University forskning sett på etniske grupper som utvandret og ved endringer i sosioøkonomisk status og bemerket at japanske folk som spiste en typisk diett lav på fett, mettet fett og kolesterol hadde lav forekomst av koronarsykdom. Men når disse menneskene eller deres etterkommere flyttet til USA og vedtatt en typisk amerikansk diett, sine priser av koronarsykdom piggete kraftig oppover. Det samme holdt for distriktene kinesere som handlet sine enkle, plantebaserte dietter for høy fett amerikansk mat og fått høyere forekomst av hjertesykdom i tillegg.

Miljø og Behavior

Et utrygt nabolag eller en uten fortau kan føre til at noen unngå å gå til butikken. Et fravær av grønne markeder eller friske, sunne råvarer kan begrense tilgjengelige matvalg for en hel samfunnet. Et hjem med TV alltid på og måltider gumlet foran det vil ikke oppmuntre til en sunn diett. Skoler og arbeidsplasser som holder folk sitter ved pulter hele dagen uten mulighet for intens fysisk trening påvirker matvaner og fettforbrenning. Hva omgir deg og hvordan dine kompanjonger og rollemodeller håndtere kosthold er en prediktor for ditt forbruk - sunn eller ikke.

Utdannelse

Den Harvard School of Public Health har utviklet sin egen mat pyramide og et nettsted for å tilby pedagogiske ressurser om kosthold og mosjon. En rekke andre universitets helsestasjoner har lignende nettsider og samfunnet oppsøkende programmer. Teorien bak offentlig utdanning er at kunnskap om mat gir makt over kosthold valg. I en fast food, skole lunsj kultur med hele familier overscheduled og snacking på rømmen, blir verdifull informasjon om kosthold oversett. Forstå hvorfor og hvordan du velger visse matvarer er et første skritt for å bygge en livslang sunt kosthold.