Næringsinnhold for et vegetarisk kosthold

September 10Et vegetarisk kosthold er en som ikke inneholder svinekjøtt, rødt kjøtt, fjærfe eller sjømat. Vegetarisk kosthold kan være ernæringsmessig komplett. Disse dietter har en tendens til å være lav i total og mettet fett, og kolesterol. The American Heart Association, eller AHA bemerker at vegetarianere har færre tilfeller av høyt blodtrykk, diabetes og koronar hjertesykdom.

Typer av vegetarisk kosthold

Det finnes flere forskjellige typer vegetarisk kosthold. Lakto-vegetarianere spiser melkeprodukter og planteføde. Lakto-ovo vegetarianere spiser melkeprodukter, egg og planteføde. En veganer spiser kun planteføde og korn og unngår animalske produkter som melk, ost, egg og honning. En annen gruppe, semi-vegetarianere, ikke spiser rødt kjøtt, men inkluderer noen kylling og fisk i kostholdet.

Næringsstoffer i vegetarisk kosthold

Vegetarianere kan få alle de næringsstoffene de trenger fra et plantebasert kosthold sammen med noen forsterkede matvarer. Proteiner, inkludert aminosyrer, er rikelig i bønner, frø og nøtter. Vegetarianere kan møte sine kalsium behov ved å spise ost og drikke melk. Får nok jern kan være en bekymring for vegetarianere, som de høyeste kilder til næringsstoffer inkluderer lever og rødt kjøtt. Men spinat og ølgjær er gode plantebaserte kilder. Korn, bønner og nøtter er en kilde til sink for vegetarianere. Vitamin B-12 er kun finnes i animalske produkter, så veganere må ta et supplement eller spise forsterkede matvarer som korn.

Tips for vegetarisk kosthold

For å få nok protein, bør vegetarianere bygge måltider rundt lav-fett kilder til næringsstoffer. Disse inkluderer bønner og ris. Soya-baserte kjøtt erstatter er en annen måte å innlemme protein i et vegetarisk kosthold. Kjøtt kan utelates fra retter som lasagne, oppstuss frites, og tacos, derfor redusere fett og kolesterol innhold. Veganere, som ikke spiser melkeprodukter, kan få kalsium fra magre meieri substitutter som soya eller mandel melk, som er beriket med kalsium.

Hensyn for vegetarisk kosthold

Vegetarianere må passe på å ikke bli for forbruker for mye junk food og brus. Disse matvarer er høy i kalorier og sukker og lite næringsstoffer. AHA antyder at vegetarianere som drikker melk og spiser melkeprodukter oppsøke lav-fett eller fett-frie versjoner. Med hensyn til kolesterol, bør forbruket begrenses til 300 mg per dag. En eggeplomme har 213mg kolesterol, så vegetarianere som spiser egg bør være oppmerksomme på deres egg inntak. Veganere må også sørge for at de får nok vitamin D, enten i form av et supplement eller tilbringe litt tid i solen.