Recovery Tid for en Knee Kontusjon

January 11

Recovery Tid for en Knee Kontusjon


En kontusjon (blåmerke) er en misfarging av huden forårsaket når blodårer blø i huden vev. Støt til knærne er ofte forårsaket av stump traume, som faller på knærne. Støt føre til en rød, mørk blå eller lilla misfarging av skadde området med smerter, ømhet og noen ganger hevelse. Oppgangen tid for støt kan variere mellom to til seks uker, avhengig av hvordan de blir behandlet.

Bruksanvisning

kontusjon Care

1 Hvil kneet og kroppen din ved å avstå fra aktiviteter som kan føre til smerter i kneet. Få recuperative sove og spise et sunt kosthold, inkludert melk, fjærfe, fisk, kjøtt, egg og ost. Å være sunn og uthvilt vil hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen.

2 Wrap isbiter i en plastpose eller bruke en kald pakke til kontusjon fire ganger om dagen for de første 72 timene. Pakk en fuktig håndkle rundt området. La is posen på plass i 10 til 20 minutter av gangen.

3 Påfør varme til kontusjon med en varmepute, etter 72 timer, hvis det føles bedre enn isen pack. Hot soaks, varm dusj, oppvarming salver eller lineaments eller varme boblebad behandlinger kan brukes til å gi komfort.

4 Komprimer kneet med en elastisk bandasje surret rundt filt. Hold kneet pakket i 72 timer.

5 Hev kneet for å redusere hevelse. Masser kneet forsiktig for å gi ekstra komfort og for å bidra til å redusere hevelse.

6 Bruk paracetamol eller ibuprofen for betennelse og ubehag.

7 Øvelse kneet sakte, etter de første 72 timene, som du føler du kan, når daglig støttende innpakning er ikke lenger nødvendig.

Når og hvorfor bør jeg oppsøke lege for en Kontusjon?

8 Gå til en lege hvis en kontusjon forårsaker store smerter og du finner ut at paracetamol hjelper ikke.

9 Gå til en lege hvis du har mer enn en kontusjon eller en stor contusion i forbindelse med en veldig liten skade, eller uten skade i det hele tatt.

10 Besøk en lege hvis du utvikler nummenhet eller prikking rundt eller under kontusjon.

Hint

  • Snakk med din lege om vitamin og mineraltilskudd som kan fremme helbredelse.
  • Førstehjelp: Bruk instruksjoner for ris, de første bokstavene i hvile, is, kompresjon og elevasjon, som foreslått av MD Råd Online.
  • Ring din helsepersonell hvis du har en kontusjon som ikke blir bedre i løpet av 48 timer.
  • Stopp enhver aktivitet eller trening så snart smertene begynner.