Flu Vaccine History

October 18

Flu Vaccine History


For de fleste av oss, kan influensa være en mindre forstyrrelse i våre liv som bare varer i noen dager, men inntil en vaksine for influensa ble utviklet i 1944, var det en svært dødelig sykdom. Over 50 millioner mennesker omkom i influensa epidemi av 1918. Selv i dag, influensa kan være en drapsmann fordi viruset muterer raskt, noe som gjør det vanskelig å utvikle effektive vaksiner år etter år. Heldigvis har fremskritt innen medisin produsert en vaksine som har forhindret en annen uhyggelig pandemi skjer så langt.

Opprinnelsen til Flu

Influensa, eller noe lignende, har eksistert siden antikken. Ifølge Bryan Walsh, forfatter av "A Brief History of Flu Pandemier", Hippokrates først beskrevet en influensalignende sykdom i 412 f.Kr. Periodiske pandemier fortsatte å bryte ut i Storbritannia, Russland, Spania og andre steder opp til det 20. århundre. I sin artikkel "A History of the Flu," Tina Peng og Kate Daily skriver at liten fremgang ble gjort på området forskning og kontrollere viruset fordi legene ikke egentlig forstår sykdommen eller hvordan det spre seg, og de kunne ikke gjøre mye for å hindre det. Som byene vokste og frakt verden over økte folkebevegelse i det 19. århundre, eksponering for smittsomme sykdommer økt.

1918 Pandemic

Den influensa pandemi av 1918 var, ifølge Peng og Daily, den verste epidemien i global historie. Walsh skriver at begravelsesbyrået var så oversvømt med dødsfall som kroppene forble i hus i flere dager før de kunne fange opp. Noen byer vedtatt lover mandat at innbyggerne bruker ansiktsmasker på offentlige steder, men uten en vaksine, lite kunne gjøres for å stoppe spredningen av sykdommen.

vaksineutvikling

Ettersom tiden gikk, lærte forskerne mer om influensa-viruset, inkludert hvordan å isolere det og dyrke den i et laboratorium, som tillot dem å utvikle en vaksine. Ifølge Peng og Daily, forskere vokste en asiatisk stamme av viruset og injisert det inn i frukt hønseegg. Denne fortynnede viruset ble deretter injisert i mennesker som en vaksine. Forskere deretter gjenskapt 1918 influensa fra lunge prøver tatt fra en Inuit kvinne begravd i Alaska og bevart prøver fra American verdenskrig soldater. De undersøkte de virale gener for å finne ut hvordan sykdommen sprer seg så raskt og knusende. Det rekonstituerte viruset kan brukes til å skape nye vaksiner.

Vaksiner gjøre en forskjell

Den asiatiske influensa pandemi kom i 1957, men vitenskapelige fremskritt aktivert helsemyndigheter til å identifisere sykdommen og reagere raskt for å lage en vaksine tilgjengelig. Likevel døde 2 millioner mennesker. I 1960, vaksinasjon i form av "influensavaksine" ble mer vanlig. Den siste registrerte pandemien skjedde i 1969, da Hong Kong influensa drepte 34 000. I 1976 begynte den første "svineinfluensa" utbrudd blant soldater på Fort Dix, New Jersey. Bare én pasient døde, men viruset sirkulert blant amerikanske griser. En vaksine ble utviklet, og en fjerdedel av den amerikanske befolkningen ble vaksinert. Dessverre, 25 mennesker døde på grunn av komplikasjoner fra vaksinen.

vaksiner dag

Siden influensa skutt er relativt billig og allment tilgjengelig, influensa pandemier er mindre vanlig. Imidlertid virus har evnen til å mutere meget raskt og blande gener, ifølge Carl Zimmer artikkel, "Genes 10, rasende Utviklende". Dessuten er viruset i stand til å endre form, for derved å motstå anti-influensa legemidler og outwitting det humane immunsystem. På grunn av all denne mutasjonen, er det vanskelig for helsearbeidere å forutsi hvilke belastninger vil dukke opp og utvikle en ny vaksine i henhold til hvert år.