blærekatarr Informasjon

May 2

blærekatarr Informasjon


Blærekatarr er en tilstand som forårsaker ubehag og smerter i blæren og bekken-området og er ofte kronisk. Tilstanden rammer kvinner oftere enn menn, og kan også påvirke barn. Selv cystitt er vanligvis en kronisk tilstand, mange opplever at de har remisjoner og oppnå lindring via medisiner, livsstilsendringer og behandling.

årsaker

Oftest er årsaken til cystitt er en infeksjon forårsaket av bakterier som har gjort sin vei inn i urinrøret mot blæren. Bakteriene kan komme inn i blæren fra seksuell aktivitet, spermicider, post-menopausale tilstander, katetre, diabetes, graviditet, en forstørret prostata eller nyrestein.

symptomer

Symptomene på blærekatarr inkluderer brennende mens urinering, hyppig vannlating, skyet eller mørkfarget urin, blod i urinen, eller smerter eller ømhet i magen eller nedre del av ryggen.

Diagnose

Diagnose av cystitis er enkel og innbefatter å tilveiebringe en urinprøven for analyse. Legen din vil da bruke en peilepinnen for å teste urinen eller sende prøven til et laboratorium.

Behandling

Behandling kan innebære å prøve en rekke ulike løsninger, fordi en behandling som fungerer for en ikke kan fungere for en annen, ifølge Mayo Clinic. Medisiner som ibuprofen, antihistaminer og trisykliske antidepressiva kan bidra til å forbedre symptomer på blærekatarr. Når legemidler ikke er effektive, kan nervestimulering eller blære oppblåsthet anvendes.

Forebygging

Forebygging metoder for å unngå blærekatarr inkludere endringer i kostholdet (unngå koffein, sjokolade, kullsyreholdige drikker og sitrus), iført vide klær, blæretrening og røykeavvenning.