Hva er farene ved Sharpie markører?

April 17

Hva er farene ved Sharpie markører?


Den sterk stank av en Sharpie markør er til sjenanse for noen, men et verktøy for å få høy for andre. Sharpies avgir giftige gasser som du eller barnet ditt kan snuse å legge inn et kort euforisk tilstand. Også kjent som "huffing" eller "sniffing", mange barn deltar i denne farlige vanen.

inhalant

Sniffestoffer, inkludert Sharpie markører, kan føre til alvorlig sykdom, for eksempel nevrologiske skader eller død. En sniffekjennetegnes ved National Institute on Drug Abuse som "pustende kjemiske damper som brukere vilje innhalere grunn av kjemikalienes bevissthetsendrende effekter." Andre eksempler på sniffe inkluderer rengjøring løsemidler og malingspann.

Avhengighet

Kontinuerlig eksponering for innånding Sharpie markører kan føre til bevisstløshet. Mange unge mennesker, men skal teste grensene og bli avhengige av effekten av sniffestoffer. Sniffing elementer som Sharpies for rus formål kan føre til ytterligere rusmiddelproblemer. Inhaleringsmidler er en gateway medikament, noe som betyr at de ikke inneholder vanedannende egenskaper, men kan føre til bruk av hardere, vanedannende medikamenter.

Tegn på Inhalant misbruk

Vær oppmerksom på at barnet skal identifisere advarselen tegn på mulig inhalant misbruk. En avslørende tegn på sniffe misbruk er en konstant blodig nese. Ytterligere fysiske tegn er flekker og sår rundt munnen, røde øyne og kvalme. Inhalant misbrukere kan også lider av kvalme og har en konstant aroma av kjemikalier på klær eller kropp. Sløret tale og uforklarlig sinne og angst er også vanlige symptomer på huffing eller sniffing.